Home » Foto » Guide: Flotte HDR-fotos med gratis programmer
Guide: Flotte HDR-fotos  med gratis programmer

Guide: Flotte HDR-fotos med gratis programmer

Share

Når man bruger Luminance HDR til at kombinere billeder, har man ikke brændt sin broer, så snart man beslutter sig for en tone-mapping. Man kan gemme det oprindelige HDR-billede i et HDR-filformat, og Luminance HDR understøtter adskillige formater. Det betyder, at man senere kan åbne dette HDR-billede i Luminance HDR og afprøve alternative tone-mappings. Det betyder naturligvis også, at man kan dele sine HDR-billeder med andre eller foretage tone-mapping ved hjælp af anden software.

Omtalen af HDR-filformater fører os til et andet emne: raw-filer. Som du sikkert ved, kan nogle kameraer gemme billeder i det format, der bliver kaldt raw, foruden i mere velkendte formater som jpg. Som navnet antyder, er der her tale om det rå billede direkte fra kameraets sensor, uden at der er foretaget nogen bearbejdning af kameraet. Forskellige producenter har forskellige specifikationer til deres raw-formater, men de lagrer typisk 12 eller 14 bit pr. pixel pr. primærfarve – sammenlignet med 8 bit i en jpg-fil.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 2

Det lyder måske ikke som en vældig forskel, men hver ekstra bit fordobler antallet af farvetoner, som kan gengives. Med andre ord har en raw-fil en langt større dynamisk rækkevidde end en jpg-fil, og i den forstand er der næsten tale om et HDR-format.

Grunden til, at vi nævner det, er, at Luminance HDR kan importere raw-filer, og selv hvis man kun importerer en eneste fil, kan man gå videre med tone-mapping på den og producere et resultat, der svarer til det, man kan opnå med nogle få jpg-filer. 

Ingen af optagelserne af denne grotte-indgang kommer i nærheden af at gengive scenens fulde dynamiske rækkevidde, men ved at kombinere billederne i Luminance kan man få et effektfuldt resultat.

TAGS
Billedbehandling
fotoredigering
hdr

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S