Home » Betalingssoftware » Flot opgradering
Flot opgradering

Flot opgradering

Share

Snow Leopard er et flot og slankt operativsystem til Mac-computere. Let, elegant og lækkert i vanlig stil

Det er ikke så ofte, at vi anmelder Mac-software her på Alt om DATA. Men vi kunne ikke stå for at afprøve den nye version af Mac OS‘et Snow Leopard. Der har været rigtig meget hype om operativsystemet de sidste par måneder, og nu er det her så.

Inden du læser videre, må vi lige slå fast, at denne test absolut ikke er dybdegående, og mere er et udtryk for, at vi har haft installeret Snow Leopard, kigget lidt rundt og fået en fornemmelse af systemet. En egentlig test er det ikke.

Mere plads på harddisken

Med det sagt, så gik vi i gang med at installere Snow Leopard på vores MacBook Pro, der i forvejen var udstyret med Leopard.

Med computeren kørende satte vi dvd’en i drevet, hvorefter vi blev spurgt, om vi ville installere det nye OS. Da vi havde svaret ‘ja’, var der faktisk ikke mere vi skulle tage hensyn til.

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

Installationsprocessen kørte nu, og selvom computeren genstartede et par gange undervejs, var der intet vi skulle foretage os.

Det tog en lille halv time at opgradere computeren, hvorefter vi kunne konstatere, at der var blevet slettet ikke mindre end 7GB fra vores harddisk. Så selvom vi havde opgraderet vores OS, brugte vi nu mindre plads på harddisken. Første plus til Snow Leopard var hjemme.

Umiddelbart er der ikke de store visuelle ændringer at se fra det gamle OS og til Snow Leopard. Det skulle da heller ikke være på overfladen, at de store ændringer er sket.

Der hvor de største ændringer findes er under det flotte ydre. Denne test var dog ikke af en sådan beskaffenhed, at det var muligt for os, at teste om det virkelig var rigtigt.

Men ifølge Apple selv, er der markante hastighedsforbedringer på mange områder, og det virker som om, systemet kører utrolig smidigt og hurtigt.

Nyhederne

I stedet kiggede Alt om DATA lidt på de nyheder, der er i systemet. Den første vi kom til at stifte bekendskab med var den nye Dock og Exposé, som giver et godt overblik over, hvor mange skærmbilleder et enkelt program har åbent.

Se også:  Telia: Apple sniger sig uden om Samsung i julens salgsræs

Finderen har også fået lidt af en ansigtsløftning. Når du har forhåndsvisning på filerne, får du nu automatisk styringsknapper frem, når du lader musen glide hen over ikonerne. På den måde kan du for eksempel afspille film i preview, hvis det er aktuelt.

Der er også kommet en del smarte preview-funktioner, blandt andet til pdf-dokumenter, og så har den indbyggede browser, Safari, fået en overhaling.

Hvad der dog for alvor har gjort Snow Leopard til et interessant operativsystem, er den direkte understøttelse af Exchange-servermiljøet.

Før i tiden var det ikke specielt let at få mail på en Macintosh til at arbejde sammen med Exchange-systemet, men nu fungerer det helt utrolig let og smertefrit. Lige fra at hente og modtage almindelige mails, til at få kalendersystemet til at fungere.


Snow Leopard
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Snow Leopard er et elegant operativsystem, der virkelig formår at få din Mac til at yde sit maksimale. Mange gode nyheder og spændende nye detaljer.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Apple
Mac
operativsystem
OS
Snow Leopard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S