Home » Bærbar computer » Flot men forslugen laptop
Flot men forslugen laptop

Flot men forslugen laptop

Share

Sony kan det der med designer-bærbare. Deres nye Vaio er ingen undtagelse. Men desværre kan den ikke rigtigt undvære en stikkontakt

Den nye Sony Vaio VPCEB1M1E/WI (mundret navn, ikke?) ligner ved første øjekast tidligere versioner af Vaio; sølvfarvet låg og slankt design. Men lidt har dog ændret sig, for der afslører sig noget mistænkeligt hvidt noget i kanten rundt langs låget.

Så såre computerskærmen bliver åbnet, viser det sig, at det klassiske sølvfarvede er væk og erstattet med hvid. Tasterne er hvide, touch pad’en er hvid, museknapperne er hvide, ja det meste er hvidt.

Umiddelbart giver det et ret stilrent og eksklusivt udseende, men lidt af eksklusiviteten forsvinder dog, når man lægger sine hænder på kanten under tastaturet.

Det virker virkelig som en gang billig plastik. Det er hverken elegant eller rart at røre ved, og det trækker ret meget ned, når vi snakker om en stilren og designet laptop.

Samme gode tastatur

Men ret skal være ret, Sony har udstyret denne Vaio med samme gode tastatur, hvor hver enkelt tast er adskilt fra de andre. Det vil være et evigt skænderi om, det er Apple eller Sony, der kom først med dette tastatur, hvilket i min verden er underordnet, det er et skønt tastatur og rigtig godt at arbejde ved.

Sony skal også have ros for at have inkluderet et numerisk tastatur, uden at det hele kommer til at føles klemt.

Skærmen er en 15,5″ i ægte 16:9 format med en opløsning på hele 1.366×768. Skærmen står utrolig flot, og er lige så velegnet til at spille computerspil som til at se film og billeder på.

Se også:  Sony SRS-XB41 [TEST]: Klar til fest!

Udstyret med den nyeste Core i3 processor på 2,13GHz fra Intel, med Windows 7 Home Premium 64bit og 4GB ddr3 dsram, forventede vi en computer, der ville være ok til spil, men som til gengæld ville køre relativt længe på et opladet batteri. Det skulle snart vise sig, at alle vores antagelser var hamrende forkerte.

I gang med tests

Vi installerede nu vores benchmarks på denne Vaio og gik i gang med at se, hvad den kunne præstere. Den første test var 3DMark06, der skulle vise dens evner til at spille computerspil, og her scorede den forbløffende nok hele 6.590 3DMarks. En del højere end vi havde forventet af denne computer.

Vi sendte den nu igennem vores benchmark, der tester produktivitet, altså billedredigering, kontorprogrammer og så videre. Her scorede den 4.401 PCMarks, hvilket også var lidt højere, end vi havde forventet.

At Sony har fået en Core i3 til at yde så godt, er ikke så ringe endda. Men vi tilskriver det nu også lidt, at den er udstyret med et ATI Mobility Radeon HD 5650 grafikkort med 1GB hukommelse.

Så langt så godt, vi var nu ret fortrøstningsfulde, da vi gik i gang med at teste batteriets evner. Her var det Battery Eater, der fik lov til at tygge sig igennem en fuldt opladet Vaio. Først i den klassiske test, hvor et 3d billede konstant bliver renderet og drejet. Vi havde slået alle sparefunktioner fra og startede testen.

Normalt venter vi omkring halvanden time, og hvis den bærbare er løbet tør for strøm der, dømmer vi den til at være ret forslugen. Denne Sony Vaio løb tør for strøm efter kun 45 minutter. Det var hovedrystende dårligt. Men en gentagelse af testen gav samme resultat. Batteriet var tilsyneladende også god i form – det påstod den indbyggede software fra Sony i hvert fald.

Se også:  Sony Xperia 1 [TEST]: En biograf i lommen

Vi sendte den nu igennem læsetesten og regnede med en markant forbedring i tiden. Læsetesten simulerer almindelig brug af computeren, og normalt ender vi på omkring to timer for de dårligste laptops.

Men Sony Vaio insisterede på at være anderledes end alle de andre og løb tør for strøm efter kun 55 minutter. Uanset hvad du skal bruge denne Sony Vaio til, så vær sikker på, at du er i nærheden af en stikkontakt.

Et par slutbemærkninger

Sony Vaio VPCEB1M1E/WI er udstyret med tre knapper til hurtige funktioner. Dels til hurtigt at komme på nettet, dels til hurtigt at få hjælp til din Vaio – Sjove funktioner men absolut heller intet andet.

Dernæst har de tydeligvis kigget på en Mac og set på den dock, der ligger i bunden af deres skærm og sagt »sådan en må vi også have.« De har så lavet en efterligning af den, og placeret den skjult i toppen af din desktop. Hver gang din mus nærmer sig toppen af skærmen ruller den så ned, og du kan vælge mellem de programmer og funktioner, de har lagt derop. Er det irriterende? Jepper – vildt meget. Men der er sikkert nogen, der vil kunne lide det.


VPCEB1M1E/WI
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3

Alt om DATA siger

Sony har som vanligt fremstillet en flot laptop, der yder rigtig godt. Desværre har de også lavet en ødeland med strømmen, og den Mac-lignede dock i toppen af skærmen er rent ud sagt hamrende irriterende.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Sony
sony vaio
Vaio

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S