Home » Gratis software » Flere computere i samme
Flere computere i samme

Flere computere i samme

Share

Windows, Linux og flere os’er på samme computer? Intet problem – svaret er en virtuel computer, og den kan være helt gratis

Vil du afprøve flere operativsystemer på din computer? Eller vil du have mulighed for at teste programmer, og ikke forurene din computer med programstumper, når du afinstallerer dem igen?

Svaret kan være en virtuel computer, eller som nogle kalder den, en virtuel maskine. Der findes flere forskellige versioner, men undertegnede har kastet sin kærlighed på VirtualBox fra Sun Microsystems.

Det er en relativ lille fil, der skal hentes, kun omkring 65MB, hvilket i denne sammenhæng faktisk ikke er ret meget. Men du skal være en tålmodig sjæl, når du installerer. For din VirtualBox er ikke ret meget værd, hvis den ikke kan komme på nettet, og det betyder, at den er nødt til at gå ind og installere nogle netværkstjenester under installationen, og derfor afbryder den din netforbindelse under installationen. Det kan tage varierende lang tid, inden VirtualBox er klar til brug, så vær tålmodig – det er ventetiden værd.

Se også:  Guide: Rediger video nemt og gratis

Smarte guider

Når først VirtualBox er installeret på din computer, så er du klar til at lege med flere forskellige os’er på din computer. Der er guider, der let og elegant leder dig igennem at få oprettet en virtuel computer, med de rette indstillinger, så den passer til netop dit operativsystem.

Vil du lege med Ubuntu? Så vælger du i første omgang Linux, og så foreslår den selv en række distributioner, herunder Ubuntu. Du vælger den, og så er alle parametre indstillet. Det eneste du nok lige bør gøre, er at mounte et drev eller en iso-fil, så du har mulighed for at installere dit operativsystem, når du genstarter din virtuelle maskine.

Se også:  4 fantastiske gratis programmer

Let og elegant – og det virker utrolig godt og smidigt. VirtualBox er godt nok kun en blandt flere virtuelle maskiner du kan finde på nettet – men den er let den, som vi er blevet gladest for.


VirtualBox
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

VitualBox er redaktionens favorit, når det kommer til virtuelle maskiner. Den er let at arbejde med, den er fleksibel, og den virker bare.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
gratis
operativsystem
virtual box
Virtuel maskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S