Flere klik giver dyrere rejser – sådan undgår du fælden

Flere klik giver dyrere rejser – sådan undgår du fælden

Share

4 ud af 10 har oplevet, at ferien bliver dyrere, jo flere gange de søger på fly og hotel. Der er dog ting du kan gøre for at undgå prisstigningerne. Læs med her …

Jagten på en billig flyrejse eller et attraktivt hotelophold på nettet, kan i sidste ende betyde, at ferien bliver dyrere. I en ny undersøgelse foretaget for Ingeniørforeningen, IDA angiver rigtig mange danskere nemlig, at de oplever at prisen stiger, jo flere gange de søger på den samme flyrejse eller hotelophold. Hele 40 procent svarer, at de ’helt sikkert’ har oplevet det, mens 26 procent tror, de har været udsat for det.

Se også:  Dansk app hjælper dig med at spare penge
Sporer din adfærd

IDAs it-sikkerhedsekspert, Jørn Guldberg påpeger, at det gennem cookies er muligt for forskellige netsider at spore kundernes færden, og hvis de har søgt på den samme afgang flere gange, ved firmaerne, at kunden er interesseret, og kan derfor vælge at skrue prisen op.

”Det er ærgerligt, at så mange oplever, at priserne stiger. De forskellige netsider kan nemlig blandt andet gennem cookies spore din færden, og hvis du har søgt på den samme afgang mange gange, kan det være, at de skruer prisen op,” siger IDAs it-sikkerhedsekspert, Jørn Guldberg.

Spar mange penge

En familie på fire kan spare hundredevis af kroner, hvis man planlægger rejsekøbet ordentligt. For udbud af flybilletter og priserne på dem tilpasses efter bookingsituationen, og det er en af årsagerne til, at mange oplever, at samme plads på samme flyafgang ikke koster det samme.

Se også:  Det bedste mobilabonnement til rejsen

Del denne