Home » Bærbar computer » Fleksibel 2 i 1-bærbar med Bluetooth-tastatur
Fleksibel 2 i 1-bærbar med Bluetooth-tastatur

Fleksibel 2 i 1-bærbar med Bluetooth-tastatur

Share

Den her testede bærbare computer hører til 2 i 1-genren. Her får man en bærbar computer, men samtidigt en selvstændigt fungerende tablet og muligheden for at benytte tastaturdocken som Bluetooth-tastatur

MEDION AKOYA S6214T MD99440 samler således flere brugeranvendelser i samme 15,6″ enhed med Windows 8.1, hvor tabletten skiller sig ud ved dens ret store formfaktor i forhold til, hvad vi normalt ser af tablets.

Den hybride computer vil kunne købes i danske ALDI-forretninger fra onsdag den 29. oktober 2014 til en pris af 3999 kroner. Den er ikke en specielt kraftfuld bærbar computer, den hører heller ikke til blandt de billigste alternativer, det er derimod fleksibiliteten, der er den virkelige styrke her.

En enhed, mange anvendelser

MEDION AKOYA S6214T MD99440 er først og fremmest en alsidig bærbar computer. Ikke nok med at tabletten kan tages af og anvendes som enhver anden tablet, så er den bærbare computer udstyret med et ConnectX modul, der yderligere udvider anvendelsesmulighederne.

ConnectX modulet udgør i realiteten hele bagstykket på MD99440, det er her, tabletten er monteret, når MD99440 er i bærbar tilstand. Men benytter man sig af to skydere placeret bagerst på siderne af tastaturdocken, kan man skille ConnectX modulet fra selve tastaturdocken.

Efter at have fjernet Connect X modulet kan man dreje den tynde del af modulet, der hidtil var indlejret bag i tastaturdocken, rundt. Den kommer derved til at fungere som en fod, hvorpå ConnectX modulet kan hvile. Placerer man nu tabletten i ConnectX modulet, har man takket være Bluetooth-understøttelsen adgang til at betjene tabletten på afstand via keyboard-docken, der nu fungerer som Bluetooth-tastatur. Man kan også anvende ConnectX modulet i denne opstilling, hvis man ønsker at se film.

Det er ganske vist i princippet let at skille ConnectX modulet fra resten af den bærbare computer, men man skal nu alligevel holde tungen lige i munden, for det kræver lidt indsats.

Samlet set

MD99440 er udstyret med en firkernet Intel Pentium N3540 processor, der arbejder med en taktfrekvens på 2,16 GHz, hvor taktfrekvensen kan skrues op på 2,66 GHz, når det er nødvendigt. Der er ikke noget dedikeret grafikkort, i stedet klarer en version af Intels HD Graphics grafikhåndteringen, i dette tilfælde med en frekvens på 313MHz med 896 MHz som den maksimale opnåelige frekvens.

Grafikydelsen måler sig ikke med de kraftigere udgaver, der sidder i Intels Core processorer.

MD99440 er udstyret med 4 GB ddr3-ram.

Skærmen er som sagt på 15,6″, der er tale om en AHVA-skærm med en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixel. Det er en god skærm, der har glimrende egenskaber. Det er en lysstærk skærm, der dog godt kunne have været en tand mere lysstærk, når MD99440 er i tablet-tilstand. Skærmen har ellers flotte farver, der virker levende, kontrastniveauet er fint og betragtningsvinklerne er gode fra alle sider.

Alt i alt udgør MD9940 en bærbar computer, der har en samlet vægt på 2,81 kg. Det gør, at den er lidt tung i det sammenlignet med mange andre 15,6″ bærbare computere. Tykkelsen, der går op til 33 mm i sammenklappet tilstand, gør den heller ikke til den mest mobile enhed.
Man skal dog huske på, at det ikke er en normal bærbar computer, og man kan, hvis man foretrækker det, vælge blot at tage tabletten med sig, når man skal på farten.

Tabletten er computerens hjerte, den Bluetooth-understøttende tastaturdock leverer naturligvis tastatur og clickpad, men også en harddisk på 500 GB, som supplerer systemdrevet i tabletten. Ud over det er der blot adgang til to USB 2.0-porte, det er altså ikke antallet af tilslutningsmuligheder, der imponerer her. Endelig er der et ekstra batteri, der supplerer det, der sidder i tabletten, når MD99440 er i bærbar tilstand.

Betragtninger om MD99440

MD99440 er fremstillet i plast med et titaniumsfarvet børstet metallook, der ser ganske nydeligt ud. Samlingskvaliteten er generelt fin med en tastaturdock, der virker robust, og hvor håndledsstøtten er fint afstivet internt. Helt perfekt er det ikke, man kan presse en negl ind mellem samlingen mellem kabinettets underdel og tastaturområdet. Det er ikke graverende, men alligevel.

Bruger man MD99440 i bærbar tilstand, vil man opleve nogle fine detaljer, mens andre oplevelser kan føles minde heldige. Tastaturets taster har et passende mellemrum, således at man kan skrive komfortabelt uden at ramme forkert.

Tasterne har en god størrelse, uden at de direkte er store. Indtastning er generelt ganske fornøjelig med taster, der har tilstrækkeligt med feedback, selv om oplevelsen er en anelse til den bløde side.

Kombineret med de lave taster fingerer det godt, tastaturets bagplade har dog en svag tendens til at bevæge sig, når man taster, hvilket ideelt set ikke skulle ske. Værre står det ofte til med den stor clickpad. Så længe man bruger den til at styre curseren med eller udfører multitouch-kommandoer samt Windows gestures, fungerer alt fint.

Det er klikfunktionen, der driller, det kan være svært at ramme den rigtige mængde af kraft og præcision, når man vil foretage museklik på clickpadden. Det fører ofte til handlinger, der enten ikke udføres korrekt, eller handlinger der bliver aktiveret ved et uheld. Den manglende præcision man ofte oplever, når der skal klikkes, er det største irritationsmoment ved MD99440.

Når du bruger tastaturdocken som et Bluetooth-tastatur i samarbejde med ConnectX modulet, fungerer alt til gengæld glimrende, så længe man ikke overskrider en rimelig afstand mellem tastaturet og ConnectX modulet.
I brug lægger man også mærke til, at tabletdelen i bærbar tilstand bevirker, at MD99440 har et noget højt tyngdepunkt.

Tabletten

Betragtet som en tablet er tabletdelen ganske vist meget stor. I brug sammen med ConnectX modulet fungerer tabletten fint til filmfremvisning, eller således at man kan skrive, mens man benytter Bluetooth tastaturdocken på afstand i en mere bekvem stilling.

Man kan i princippet sagtens sidde med tabletten som enhver anden tablet, dog er dimensionerne ganske store for en tablet. Den måler 391 mm x 255 mm x 10 ~ 13 mm. Det må derfor forventes, at den bliver anvendt enten på en plan overflade foran brugeren eller med brugeren, der sidder med tabletten i skødet Vægten på 1,36 kg får denne tilgang til at virke mest plausibel.

Hvis knappen til skærmrotation ikke er sat i slukket position, kan man dog frit rotere skærmbilledet som på enhver anden tablet, når man skifter skærmorientering.

Tabletten er udstyret med et systemdrev på 64 GB i form af et flashdrev. Der er ganske fornuftige tilslutningsmuligheder. Der er desuden Intel Wireless AC3160 netværkskort, som leverer en 802.11ac WiFi-forbindelse. Der er også understøttelse af Bluetooth 4.0.
I betragtning af at tabletten i MD99440 er på 15,6″, er vægten egentlig slet ikke så slem.

Betjeningen af den 10-punkts berøringsskærm virker godt, touch fungerer fint, og tabletten tager fint imod input, hvad enten det er via fingrene eller den medfølgende stylus, der er indlejret i toppe af tabletten.
Tabletten har en USB 3.0-port, HDMI-udgang, et audio multi-stik og en SD/SDHC/SDXC kortlæser.

Skærmen er reflekterende, således vil der til tider forekomme reflektioner i skærmen. Samlet set udgør skærmen en af de stærkeste sider ved MD99440. Man bør dog kontrollere, om skærmen er indstillet til automatisk lysstyrke, fordi det fejlagtigt kan føre til den konklusion, at billedet er meget lyssvagt.

Skærmopløsningen på 1920 x 1080 pixel er meget passende, specielt når MD99440 er i bærbar tilstand. Pixeltætheden er på 141,21 PPI, hvilket er langt under, hvad vi ser i normale tablets i dag, men det fungerer ganske godt alligevel, selv når den bruges som tablet.

Mest målinger

MD99440 er ikke den stærkeste, når det kommer til bærbare computere, der anvendes da også en low voltage-processor. Vi målte hastigheden af processoren med SiSoftware Sandra 2014, hvor den scorede 25,78 gops (giga operationer per sekund) i den cpu aritmetiske test. Det er et forholdsvist beskedent resultat, selv om det er en score, der betyder, at man i princippet kan anvende MD993440 som en god solid allround computer.

Den fungerer således også glimrende til kontoropgaver, surfing, til musik og filmvisning samt andre lettere opgaver. Ja, man kan såmænd også bruge MD99440 til opgaver, der er lidt mere krævende, bare man udviser lidt tålmodighed.

Et punkt, hvor MD99440 lider lidt, når det kommer til ydelsen, er det 64 GB flash-drev, der udgør tablettens systemdrev. Helt det samme kan ikke siges om den 500 GB store harddisk i tastaturdocken. Ved at anvende HD Tune Pro 5.50 har vi målt flashdrevet til en gennemsnitlig læsehastighed på tværs af hele drevet på 79,2 MB/s, ikke alverden for et flash-drev.

I filtesten nåede drevet 128,1 MB/s i den sekventielle læsetest, mens den nåede 36,1 MB/s i den sekventielle skrivetest. Det første er udmærket, men det sidste er lidt skidt typen taget i betragtning. Den gennemsnitlige søgetid på 0,369 ms er hurtig, men ikke når man husker, at det er et flash-drev.

Tænker man på MD99440, som en traditionel bærbar computer, er et systemdrev på 64 GB heller ikke alverden, mens situationen straks ser mere normal ud i tablet-mode.

Den 500 GB store harddisk i tastaturdocken havde en gennemsnitlig læsehastighed på tværs af hele drevet på 91,6 MB/s, det er okay og hurtigere end flash-drevet. I filtesten nåede den 116,5 MB/s i den sekventielle læsetest, mens den nåede 110,2 MB/s i den sekventielle skrivetest. Det er fornuftige omend ikke fremragende resultater, den gennemsnitlige søgetid er her 18,3 ms, hvilket hælder kraftigt til den langsomme side.

Vi har testet hele systemet ved hjælp af PCMark 7, hvor suite-scoren var 2767 PCMarks. Det er en score, der klart signalerer, at dette er en beskeden udstyret enhed. Dog distancerer den sig fra de virkelig langsomme bærbare derude. Igen et tegn på at den burde blive en ganske glimrende allround bærbar.

Batteriets levetid er til gengæld ret god, specielt i bærbar tilstand, hvor vi målte en batterilevetid på 7 timer og 14 minutter i Powermarks produktivitets benchmark, der består af web-browsing og tekstbehandling. I den mere krævende balancerede test, som omfatter web-browsing, video, spil og tekstbehandling holdt batteriet i 6 timer og 56 minutter.

Resultaterne her er meget fine og meget tætte. Vi testede også batterilevetiden for tabletten alene, her klarede tabletten en batterilevetid på 4 timer og 44 minutter i den balancerede test. Fordi det er den mest krævende test, er dette en fin score. Man skal ikke undre sig, hvis batteriet i tablet mode kan holde 6 timer ved brug af den rette indstilling.

Alt i alt er MD99440 en spændende hybrid bærbar med styrker og svagheder. Man får mange fordele og stor fleksibilitet, men man må til gengæld leve med et par kompromisser og en enkelt skønhedsfejl.


AKOYA S6214T MD99440
4

Alt om DATA siger

MD99440 lever af sin fleksibilitet, man får en bærbar computer og en tablet i samme enhed, skærmen er et stort plus og ydelsen tilstrækkelig. Clickpad er til tider et irritationsmoment, men alt i alt en fornuftig allround computer.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akoya
MD 99440
MD99440
medion
S 6214T
S6214T

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S