Home » AOD Pro » Medarbejderes øgede fjernadgang gør virksomhederne mindre sikre
Medarbejderes øgede fjernadgang gør virksomhederne mindre sikre

Medarbejderes øgede fjernadgang gør virksomhederne mindre sikre

Share

Tre ud af fire it-sikkerhedsansatte mener, at hjemmearbejde øger risikoen for it-angreb. Specielt ydeevne og håndtering af it-sikkerhed på distancen er en udfordring, viser ny undersøgelse

Flere medarbejdere tilgår virksomhedens netværk og apps på distancen, for eksempel fra en hjemmearbejdsplads, mens virksomheder i stigende grad anvender cloudbaserede sikkerhedsløsninger. De ændrede behov for it-sikkerhed kan blive en udfordring, viser undersøgelse.

I en rapport, Remote and Hybrid Work Security, fra Check Point Software Technologies svarer 75 procent af alle respondenter i den bagvedliggende undersøgelse, at risikoen for it-angreb stiger i takt med mere fjernarbejde.

“Skiftet til fjernarbejde og den hybride arbejdsplads er en af de største ændringer som følge af covid-19-pandemien. Denne undersøgelse bekræfter med al tydelighed, at flere virksomheder føler sig udsatte,” forklarer Niels Zimmer Poulsen, head of security engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Private enheder mudrer it-sikkerhed

Undersøgelsen har spurgt ind til de største udfordringer for it- og sikkerhedsmedarbejdere. Blandt de største er skalering af ydeevnen. Her mener 46 procent, at driften bliver negativt påvirket. Dernæst kommer håndtering af databeskyttelse med 42 procent.

Samlet set er sikring af fjernadgangen til virksomhedens netværk fra medarbejderes private enheder største hurdle.

”Mange virksomheder har været nødt til at gå på kompromis med netværksydelse og sikkerhed på tværs af deres distribuerede miljøer, fordi de bruger flere forskellige løsninger, hvilket i sidste ende giver større kompleksitet og truslerne sløres,” fortæller Niels Zimmer Poulsen.

For at imødegå det øgede antal medarbejdere, som arbejder fra distancen, fortæller 69 procent af it-sikkerhedsmedarbejdere, at de tilføjer on-prem sikkerhedskapacitet. 66 procent oplyser, at de skifter til cloud-baseret sikkerhed, og 36 procent svarer, at de gør begge dele.

Check Point Software Technologies’ Remote and Hybrid Work Security-undersøgelse er lavet på baggrund af besvarelser fra 450 it- og sikkerhedsmedarbejdere verden over.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S