Stortest: Fire routere dyster på features og hastighed

Stortest: Fire routere dyster på features og hastighed

Share

Dual band-routere har været en fast bestandel af repertoiret, siden 802.11n- routerne dukkede op. Vi kigger på de stærkeste 802.11ac dual band-routere

Der sker en hel del på routerområdet for tiden. 802.11ac- standarden er blevet voksen, kan man sige. Triple band-routere er dukket  frem, og der er mere i vente på den front.
Dermed skal man dog ikke afskrive dual band-routerne, der velsagtens i skrivende stund vil vil det mest passende valg til langt de fleste private brugere. Er medlemmerne af husstanden meget aktive på internettet samtidig, kan en triple band-router med den ekstra indbyggede radio dog være en fordel.

Her er billedet dog igen ikke utvetydigt, eller rettere det bliver det ikke, når alle netværkets elementer falder på plads. 802.11ac-routere er kendt for at understøtte MIMO-teknologien  (multiple-input and multiple-output), der er en teknologi, hvor routeren via brug af flere antenner er i stand til at sende flere datasignaler til modtageren via samme radio.

Se også:  F-Secure lukker sikkerhedshullerne i det smarte hjem med ny router

Det har muliggjort, at hastighederne øges, samt at rækkevidden også er forbedret i forhold til tidligere teknologier. Hvad MIMO ikke kan, er at sende til flere modtagere på samme tid, og der skiftes hele tiden mellem de brugere, der måtte være koblet på det trådløse netværk til enhver tid.

AOD01_router01

Del denne