Home » Gratis software » Fire fede og gratis programmer udvalgt af AODs redaktion
Fire fede og gratis programmer udvalgt af AODs redaktion

Fire fede og gratis programmer udvalgt af AODs redaktion

Share

Her er fire spændende, gratis programmer udvalgt af redaktionen på AOD: Blokering af bestemte websider, tekstbehandler til programmører, program til teleskoper og en velfungerende tv-guide

1 URL Disabler – Bloker adgangen til websider

Med URL Disabler kan du blokere for adgang til bestemte websider ved blot at angive deres URL. Programmet er portabelt og skal derfor ikke installeres før brug. Du kan vælge, om adgangen til hver enkelt URL-adresse skal blokeres separat i Google Chrome, Microsoft Edge eller FireFox.

Du kan selvfølgelig også vælge at blokere for adgang i alle tre browsere. Adgangen til websider kan genetableres, hvis noget skulle ændre sig. Programmet hentes på producentens hjemmeside, som er fyldt med irrelevante links. Vælg ”Download” nederst på siden.

Se også:  Organiser dine noter bedre med det gratis program Joplin
2 CudaText – Programmørens tekstbehandler

CudaText er et tekstredigeringsprogram – open source og multiplatform. Det er også dette nummers foretrukne program. Det er glimrende til tekstredigering. Men vi vil her særligt fremhæve dets værdi i forbindelse med programmering.

CudaText er i øvrigt portabelt, så det skal ikke installeres på din pc. Programmet understøtter blandt andet ”syntax highlight” for mere end 270 programmeringssprog. Du kan tilpasse programmets udseende på mange måder, så du får den brugerflade, som passer til dine opgaver.

Det er muligt at anvende faner i klientvinduet og sågar opdele dette i grupper. Som om dette ikke er nok, kan du yderligere tilpasse CudaText ved hjælp af plugins, som der findes et hav forskellige af. Hvis man ikke er rutineret programmør, kan det virke lidt overvældende med de mange muligheder, men belønningen venter, når man har brugt CudaText et stykke tid.

Se også:  Corona har ramt kvaliteten af ny software

TAGS
software
Tekstbehandling
URL disabler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S