Home » Router » Linksys Velop WHW0303 [TEST]: Finmasket Wi-Fi-netværk dækker hele huset
Linksys Velop WHW0303 [TEST]: Finmasket Wi-Fi-netværk dækker hele huset

Linksys Velop WHW0303 [TEST]: Finmasket Wi-Fi-netværk dækker hele huset

Share

Mesh-teknologi gør det muligt for Linksys at love fuldt udbytte af et bredbåndsabonnement og 100 % internethastighed helt ud til kanten af et trådløst Wi-Fi-netværk

Router-veteranen Linksys, som blandt meget andet kan prale af at have været det første firma til at sælge 100 millioner enheder, går nu ind på det stærkt voksende marked for hurtig og stabil Wi-Fi-dækning over alt i private hjem.

Opkoblede mennesker vil være online, uanset hvor de befinder sig, og de gider ikke have bøvl med teknik. Til denne kontante karakteristik hører, at deres forbindelser ikke må sætte grænser for, hvad de kan tilgå, downloade eller streame på deres mobile enheder. Om det så er UHD/4K-indhold, skal det være tilgængeligt, hvor det passer brugerne – ikke hardware-leverandørerne.

Mesh-teknologi

Wi-Fi-netværk fungerer ved hjælp af radiobølger, og som enhver smartphone kan demonstrere, er denne teknologi fuld af huller, hvor signalerne kan blive svage eller helt forsvinde.

I et privat hjem kan man – ud over at trække kabler, naturligvis – eksperimentere med placeringen af den centrale router, prøve at finde en model med højere sendestyrke og/eller øge routerens rækkevidde med en eller flere extendere. Eller også skal man prøve at løse problemerne med mere avanceret teknologi.

I øjeblikket hedder det hotteste bud på sådan en teknologi ”mesh”, der kan oversættes ved maske – som i vævet eller strikket stof, ikke Zorros varemærke. Mesh har længe været brugt til professionelle installationer på steder som hoteller, konferencecentre og lufthavne (hvor hastighederne dog sjældent er imponerende, red.), og i 2016 blev de første mesh-løsninger tilgængelige for private brugere.

Se også:  Sådan bliver netværket aktiv medspiller i strategien

Princippet bag mesh er enkelt: Frem for at forlænge et netværk med extendere, bruger man et antal, grundlæggende identiske enheder, hvor hver enkelt fungerer som både router, extender, adgangspunkt og bro. I et ægte mesh-netværk er der mindst tre enheder, og de kommunikerer på kryds og tværs med hinanden, så de altid holder de højest mulige hastigheder.

Dynamiske algoritmer til kanalscanning vælger de bedste bånd – 2,4 GHz eller 5 GHz – og finder de mindst fyldte kanaler, uden at brugeren mærker andet end glæden ved en hurtig, stabil forbindelse. En umiddelbar gevinst ved mesh i forhold til extendere er, at mesh ikke halverer hastigheden, hver gang signalet skal passere gennem et knudepunkt – en node, som det hedder i telefonindustrien.

Linksys Velop er et stuevenlige 3-pack-sæt

Linksys var ikke først ude med en mesh-pakke til privatkunder, men de mener selvfølgelig, at netop deres løsning, som lyder bogstavkombinationen ”Velop”, har været ventetiden værd. Det synspunkt deles åbenbart af andre, for firmaet kunne vende hjem fra CES 2017 med både et ”Innovation Award Honoree” og et ”Best of CES” trofæ til amagerhylden.

Se også:  Nyt netværkskort skal gøre det nemt at opbygge et 10GbE-miljø

Velop udsender nogle helt andre designsignaler end de traditionelle Linksys-routere, der ligesom flere andre mærkers modeller kan minde om strandede hvaler med strittende antenner og ikke ligefrem hører hjemme i et unørdet boligmiljø. Den nye enhed er et fikst lille hvidt tårn, der rager 185 mm op over underlaget og sagtens kan stå sammen med en Lyngby-vase. Fodaftrykket er så beskedent som 78 x 78 mm, hvor vores trofaste EA8500 er sort og har et flademål som et A4-ark.

En Velop-enhed skal selvfølgelig have strøm, og det får den fra – hold på hat og briller! – en smart designet og kompakt lysnetadapter. Strømindtaget og de to ethernet-terminaler er gemt af vejen i bunden af hver enhed, og de medfølgende kabler er så bløde, at de kan føres meget diskret. Pænere bliver det ikke.

Et Velop-sæt består som udgangspunkt af to eller tre enheder, og det er muligt at tilkøbe flere – til en ikke specielt attraktiv etstykspris. Denne test handler om 3-pack-sættet, som gør det muligt at implementere en ægte mesh-løsning, som her udgøres af en enhed i maskinrummet i kælderen, en anden enhed i stuen og en tredje på første sal.

Linksys Velop WHW0303
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
5

Sammenfatning

Med tre Velop-enheder i en mesh-konfiguration sætter Linksys nye standarder for rækkevidde og hastighed i et trådløst Wi-Fi-hjemmenetværk. Med potentiale for internet- og streaming-adgang ved op til omkring 300 Mbps, bliver det en helt ny oplevelse at bruge bærbare enheder og smarte AV-systemer med tv, video og højopløst multikanal-audio – selv når andre også vil have del i båndbredden.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bluetooth
hjemmenetværk
linksys
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S