Home » Netværk » Finjuster din internetudbyders router
Finjuster din internetudbyders router

Finjuster din internetudbyders router

Share

Enheder som bredbåndsrouteren, kan tilpasses til dine behov

Bredbåndsroutere, som dem fra din internetudbyder, er meget populære routere, og er rigtig gode for folk, som bare vil tilslutte og komme i gang – men du kan gøre mere. For eksempel har du måske en mere avanceret router allerede og vil bare bruge internetudbyderens hardware som et bredbåndsmodem.

Hvis du vil prøve dette, så forbind en af routerens ethernet-porte til hovedporten på din egen router. Deaktiver derefter WiFi på routeren ved at logge ind som administrator, naviger til de avancerede indstillinger og sørg for, at routeren ikke står til at være DHCP-server. Til sidst aktiverer du DHCP på din anden router og tilslutter lan’et til denne.

Tilføj usb lagring

Det er muligt at tilslutte en harddisk eller en hukommelsesnøgle til en routerens usb-porte. Større ting end hukommelsesnøgler har dog brug for ekstern strøm. Tilslut enheden til routeren, åbn mappen »Computer« og vælg »Tilknyt netværksdrev«. Vælg et drev-bogstav og indtast en url som \192.168.0.1. Adressen kan også være \192.168.1.1, men det kan du læse i manualen. Hvis dette ikke får mappet drevet, så fjern det ovenfra og erstat det med denne url: \192.168.1.100.

Tilføj en printer

Routeren tillader dig ofte også nemt at tilføje en netværksprinter, men da der ofte kun er en ip-adresse tilgængelig til usb-portene, er du nødt til at vælge mellem printer og usb-lagring. For at tilføje en printer så grav først driverdisken til den frem og forbind printeren til routeren. Tilbage på din Windows computer starter du »Tilføj printer«-guiden. Alt efter om du bruger XP, Vista eller 7, er det lidt forskelligt, hvordan du kommer videre herfra, men du skal nå punktet, hvor du kan oprette en ny lokal printerport. Her skal du vælge en at lave en standard tcp/ip forbindelse og indtaste ip-adressen på den port i routeren, som printeren er tilsluttet og give den et meningsfyldt navn.

Se også:  Netgear Nighthawk RAX200 [TEST]: Wi-Fi 6-kraftværk i absolut topklasse

Det er nu igen lidt forskelligt, hvordan du kommer videre alt efter dit operativsystem. Men det er vigtigt, at du får sat hak udfor »LPR Byte Counting Enabled«, og derefter skriver du kø-navnet »LPT1«, og så er du færdig med tcp/it-printer-guiden.

På den originale »Tilføj Printer« guide kan du nu enten vælge din printer fra listen eller indsætte printerdriver cd’en og klikke »Har disk«. Klik »Næste«, skriv din printers navn og vælg om, du vil have den som standardprinter. Klik »Næste« og vælg om du vil have at andre på netværket kan dele din printer. Print til sidst en testside for at sikre dig, at alting virker.

Se også:  Netgear Nighthawk XR1000 [TEST]: Formel 1-router til de sejeste gamere

Du kan forbedre gennemløbet af din bredbåndsrouters trådløse forbindelse ved at vælge en anden WiFi kanal. Der er 13 at vælge imellem, men de fleste trådløse hubs er sat til 1 som standard. Dette kan forårsage båndbreddespisende kollisioner mellem to netværk på samme kanal, som er tæt på hinanden.

Det første skridt til at sikre dig selv mod eksterne indtrængere er at logge ind og ændre administratorkodeordet. Tag TDC’s bredbåndsrouter som et eksempel, her er standard sædvanligvis »admin«. Dette er særlig sikkert. Faktisk er det ikke en god ide at bruge nogen form for information, som andre nemt kan opdage eller et ord, som kan findes i en ordbog.

Der er flere gode metoder til at generere kodeord, der vil opfylde disse begrænsninger, men som stadig er til at huske for dig og kun dig. En metode er at tænke på en sang, et digt eller et litterært værk, du kender godt, tage begyndelsesbogstaverne af ordene i en linje eller sætning fra det og ændre vokalerne til tal (I=1, E=3, O=0).

Du bør også huske at skifte kodeord jævnlig. Din bredbåndsrouter er et fast mål på internettet, så at beholde de samme kodeord i længere perioder giver crackere og autoangrebsværktøj længere tid til at cracke det.


TAGS
bredbånd
Guide
router
Tips og trick
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S