Home » Foto » Finjuster dine videoer
Finjuster dine videoer

Finjuster dine videoer

Share

Gør dine videoer lidt lækrere, inden du uploader dem på nettet. Vi viser hvordan du klargør filmene med gratis software

Du giver dig sikkert tid til at redigere dine fotos, før du lægger dem online – justerer farverne og beskærer distraherende elementer – så hvorfor ikke gør det samme med dine videoer?

Med det gratis VirtualDub kan man gøre netop det: Man kan bruge filtre til at få det bedste ud af optagelserne, før man uploader dem på YouTube. Man kan justere farver, tilføje vandmærker og bruge specielle effekter såsom at sløre ansigter.

Man kan også bruge VirtualDub til at optage fra forskellige kilder – det er et populært valg til Let’s Play-videoer – men her skal vi redigere et klip, som vi allerede har skudt. Videoen skal være i AVI-format. Hvis formatet er et andet, kan du nemt konvertere det ved hjælp af Freemake (www.freemake.com).

Se også:  Guide: Lad Windows hjælpe med teksten

Sæt liv i kedelige optagelser med filtre og andre effekter

1 Download VirtualDub

Gå til www.virtualdub.org, klik ‘Downloads’ og vælg ‘VirtualDub at SourceForge’. Vælg et 32-bit download – 64-bit-versionen kan give problemer med kompatibilitet, selv hos 64-bit-Windows. Downloadet begynder efter tre sekunder. Gem den komprimerede fil på skrivebordet, højreklik på den og vælg ‘Extract all’.

[pt id=’2031781′ size=’large’ link=’file’]

 

VirtualDub kræver ingen installation, og man kan komme i gang med det samme. Dobbeltklik på den udpakkede mappe, derefter dobbeltklik på filen ‘Veedub’. Du får nu en kort introduktion til VirtualDub og dets historie. Klik ‘Start VirtualDub’ til højre, og klik derefter ‘OK’ som accept af betingelserne.

[pt id=’2031782′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik ‘File > Open video file’, og vælg det videoklip, du vil redigere. Du får måske en advarsel om, at en audiotype, der ikke er standard, er blevet fundet, men det bør ikke være noget problem. Din video bliver vist to gange. Til venstre ser du originalen; til højre kan du se, hvordan den ser ud, når dine ændringer bliver gennemført.

[pt id=’2031783′ size=’large’ link=’file’]

 

Du skal vælge, hvordan din video skal se ud. Klik på ‘Video’, og vælg ‘Filters > Add’. Du får nu en udvidet liste over valgmuligheder.
Nogle af dem lyder ret sælsomme, men mange er velkendte, hvis du tidligere har brugt et billedredigeringsprogram som Photoshop. Klik på en af dem, så får du en kort beskrivelse.

[pt id=’2031784′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du vil lægge din video online, kan du overveje at tilføje et vandmærke. Vælg ‘Logo > OK’ efterfulgt af ellipseknappen (‘…’). Nu bli-ver du bedt om at vælge et billede. Vælg et billede, der er relativt lille, ellers fylder det for meget i din video. Du kan ikke ændre størrelse på et billede, efter at det er blevet importeret i VirtualDub.

[pt id=’2031788′ size=’large’ link=’file’]

 

Placer billedet med indstillingerne nederst til venstre. Du kan også justere dets uigennemsigtighed. Når du er tilfreds, bekræfter du med ‘OK’. Nu bliver eksemplet til højre opdateret. Du kan aktivere det med de to ‘Play’-knapper nederst til venstre. Den første afspiller din originale video, og den anden afspiller den redigerede version.

[pt id=’2031785′ size=’large’ link=’file’]

 

Sommetider er lysforholdene uheldige, og videoen kan virke lidt trist. Vælg ‘Video > Filters > Add’, og klik ‘HSV adjust > OK’. Her kan du justere videoens farve, mætning og lysstyrke. Brug skyderne til at finjustere videoens udseende (‘Value’ justerer den generelle lysstyrke). Klik ‘OK’, når du er tilfreds.

[pt id=’2031786′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du har redigeret din video, klikker du ‘File > Save as AVI’ og vælger den mappe, som din fil skal gemmes i – dit Video-bibliotek er et godt valg. Klik ‘Save’, så bliver videoen behandlet. Du kan nu lukke VirtualDub og åbne din redigerede video i en medieafspiller, eller du kan uploade den til YouTube, så hele verden kan se den.

[pt id=’2031787′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Projektets mål

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Krav

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Toptip

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
gør det selv
Tips og trick
Video
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S