Home » Sikkerhed » Netværkssensor til overvågning og analyse
Netværkssensor til overvågning og analyse

Netværkssensor til overvågning og analyse

Share

Fingbox er den logiske udvidelse af Fing appen, der er en netværksscanner, som kan fås til IOS og Android samt til Windows, Linux og Mac Os X. Med Fingbox får du sikkerhed og indsigt

Fingbox er en lille hardwareenhed, der mest af alt minder om en ishockeypuck, men tilslutter du den til din router, så får du via din smartphone direkte adgang til oplysninger om sikkerhedstrusler, risikable netværksindstillinger og en hel del mere.

Fingbox erstatter ikke en firewall men komplimenterer denne ved at overvåge og advare mod trusler mod ens Wi-Fi-netværk, som en firewall ikke ville kunne opdage. Man kan populært sige, at Fingbox ikke har opfundet den ‘dybe tallerken’. De har dog skabt et produkt, der gør netværkssikkerhed langt mere nærværende og til at forstå for mennesker, som vi er flest.

Slut til og du er klar

Fingbox skal have strøm via den medfølgende adapter, og så skal enheden sluttes til din router via det medfølgende ethernetkabel. Når det er gjort, og du har lirket Fingbox ned i den beskyttende silikonekop, samt har hentet Fing til din smartphone eller computer og oprettet en fing-konto, er du i realiteten klar, i hvert fald når din Fingbox lyser grønt.

Fingbox fungerer med langt hovedparten af routere, der findes, dog er der enkelte undtagelser, hvor man må forvente, at enkelte features ikke fungerer korrekt. Disse fremgår dog af en liste, man kan læse på producentens webside. Læs mere på wifik.dk.

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

Hvad kan du så gøre med Fingbox? Jo, du får adgang til en lang række netværksrelaterede features med afsæt i sikkerhed, og informationer om netværkets ydelse på forskellige områder.

Kend dine omgivelser

Fingbox har mange anvendelsesområder, og alle disse kan man tilgå ved at benytte Fing appen, der blandt andet giver et overblik over tilsluttede enheder, samt hvem der til enhver tid er logget ind. I det hele taget får man via appen et glimrende overblik over ens netværk, samt ikke mindst hvilke trusler der måtte være. Alt præsenteres overskueligt, og på en måde så selv ikke netværks-kyndige får noget ud af det.

En af de integrerede features er Digital Fence, der registrerer alle Wi-Fi-enheder, der måtte være indenfor rækkevidde. Man kan vælge at iagttage en bestemt enhed eller flere og blive varskoet, hvis pågældende enheder ændrer tilstand. Fingbox kan også opdage, hvis nogen prøver at tilgå dit netværk, samt give dig mulighed for at blokere dette. Du bliver også advaret mod netværksrelaterede svagheder.

Se også:  Flere og flere it-kriminelle er danske

Der er i det hele taget rig mulighed for at blive varskoet, hvis noget skulle foregå på netværket. Det kan være alarmer om nye enheder på netværket, forsøg på indtrængen, statusændringer med mere. Fingbox har også indbygget forældrekontrol, og mulighed for at blokere internet-adgang for alle brugere indenfor bestemte tidsintervaller. Samlet set får man på sikkerhedsområdet mange værdifulde informationer og karakteristika ved netværket, der kan give bedre brugeroplevelse.
Altsammen uanset hvor man måtte befinde sig og først og ikke mindst på en måde, der giver større indsigt.

Andre informationer

Fingbox kan dog mere end at scanne netværket for sikkerhedstrusler, den kan også være med til at sikre, at man udnytter netværket optimalt. Først og fremmest har man adgang til netværksværktøjer som ping, traceroute med mere. Du kan også få oplysninger om bredbåndsforbruget og på den måde lokalisere enheder, der eventuelt kan sættes på pause. Andre features er oplysninger om, hvor det er bedst at placere Wi-Fi-enheder.

Derudover kan du få oplyst internethastigheden, samt finde ud af hvorledes enkelte programmer klarer sig hastighedsmæssigt. Også på dette felt får du oplysninger, der ikke er unikke, men det er måden, det hele er samlet og organiseret på, der gør hele forskellen.


Fingbox
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Fingbox er en glimrende netværksenhed, der supplerer og fungerer gnidningsløst sammen med netværksscanneren Fing. Man får en indsigt i, hvad der kendetegner ens netværk. Mere end hvad de fleste sikkert plejer at have, og det er den reelle styrke ved Fingbox.

Pris: 999 kr.
Processor: ARM A7
Operativsystem: Linux
Ram: 512 MB ram
Lagringsplads: 4 GB
Wi-Fi antenne: 802.11 2,4 GHz
Netværk: 1 Gbit/s LAN-port
Tilslutninger: 1 USB 2.0 port

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Fingbox
forældrekontrol
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S