Home » Gratis software » Find det gamle guld
Find det gamle guld

Find det gamle guld

Share

Nye versioner af programmer betyder ofte bedre og
hurtigere funktioner, men tage et kig på springet fra XP til Vista, og vi ved
alle sammen godt, at det ikke altid, at det ny, der glimrer, også er guld.

Det samme gælder en masse andet software, som det ene år er fremragende, men pludselig er ved at drukne i såkaldt ”feature bloat”, en ren inflation i knapper og funktioner som ingen har spurgt om, men som udvikleren alligevel smider i.

På www. oldversion.com og www.oldapps.com kan du hente gyldne minder og ikke mindst ”golden oldies”: Næsten alle versioner af de populære programmer som du brugte, dengang du sad i flimrende lys fra 15”-skærmen på Windows 98-pc’en og hørte den nymodens mp3-musik med Nullsofts WinAMP. Den blev afbrudt af modemmets skratten og dingen, når du skulle tjekke e-mail, din Eudora-klient eller surfe med Netscape 3.0 (og forbande i dit stille sind at Tele Danmark dengang opkrævede en skæppe guld og din førstefødtes sjæl for hvert minut, du var på nettet).

[pt id=’2003357′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Oldversions.com er reklamefinansieret men stiller programmer til fri download.”‘]

Oldversions.com er reklamefinansieret, men stiller programmer til fri download.

Eksempelvis var chatprogrammet ICQ meget let og enkelt i starten. Siden voksede et sandt brombærkrat frem. WinAMP fungerede fremragende, og den bedste version er nok 1.92, selvom du i dag kan få version 5.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Min foretrukne ftp-klient var ligeledes i mange år GlobalScapes CuteFTP, som var yderst simpel og meget effektiv til upload og download af materiale. Jeg brugte CuteFTP med den ftp-server, hvor min hjemmeside var placeret. Siden voksede softwaren sig så enorm og tung, og jeg skiftede til FileZilla, som i det mindste er gratis. Få fra version 1.0 til 7.1 (nyeste er 8).

[pt id=’2003353′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”mIRC er en af de gamle kendinge chatprogrammet til IRC-nettet der er meget ældre end ICQ og noget andet.”‘]

mIRC er en af de gamle kendinge, chatprogrammet til IRC-nettet, der er meget ældre end ICQ og noget andet.

[pt id=’2003350′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”CuteFTP i gammel ham.”‘]

CuteFTP i gammel ham.

[pt id=’2003355′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Eudora Light 3 blev brugt af rigtig mange indtil Outlook Express åd det meste.”‘]

Eudora Light 3 blev brugt af rigtig mange, indtil Outlook Express åd det meste.

Til gavn

Selvom det kan være ganske nostalgisk, så kan du også have nyttig brug af det, hvis du eksempelvis sidder og tester eller udvikler websider og software, og du gerne vil se, hvad der sker, når du forsøger at bruge en ældre version. Eksempelvis kan du finde Macromedia Flash 2.0. Mange effekter vi kender i dag, fra Flash-bannere og andre kreative påfund, var slet ikke opfundet.

Og vil du være virkelig, VIRKELIG, sikker på, at din hjemmesider virker med de ældste browsere, så finder du Netscape 1.0 (1994) og Internet Explorer 1.0 (den gamle ”Spyglass”-version) fra 1995, som skulle købes separat i Microsofts Windows 95 Plus!-pakke. Du finder også hedengangne klienter til CompuServe Information Service, en af verdens første netbetalingstjenester.

[pt id=’2003356′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Netscape fra dengang far var dreng.”‘]

Netscape fra dengang far var dreng.

Brug en virtuel pc

Hvis du overvejer at hente gamle versioner hjem, så kan det være en god idé at teste først på en virtuel pc, hvis du ellers kan risikere at overskrive en nyere version. Brug en VMWare-installation eller Microsofts gratis VirtualPC til at lave en simpel virtuel pc, og smid så en gammel Flash eller netbrowser ind her, så kan du se, hvordan skidtet fungerer uden at ødelægge din normale installation.

Alle de mange programmer på OldVersions.com er gratis at downloade, men flere af dem kræver en licensnøgle for at fungere efter prøvetiden, typisk er der tale om 30 dage, som du har til at grave din gamle licens frem. For du gemte da din gamle Eudora-licens, ikke?

[pt id=’2003354′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”MSN Messenger i gamle dage dengang man kunne risikere en masse spam fra uvelkomne svindlere.”‘]

MSN Messenger i gamle dage, dengang man kunne risikere en masse spam fra uvelkomne svindlere.


TAGS
CuteFTP
Eudora Light 3
Guide
ICQ
IRC
Messenger
mIRC
msn
Netscape
oldapps
oldversions
Outlook Express
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S