Home » Styresystem » Find ud af hvad der fylder din harddisk op
Find ud af hvad der fylder din harddisk op

Find ud af hvad der fylder din harddisk op

Share

Windows er ikke så god til at vise, hvordan dine data er arrangeret på harddisken. I stedet kan du i kampen mod en overfyldt disk drage fordel af programmet TreeSize, som findes i en gratisversion

I stedet for at tilslutte en ekstra harddisk for at få tømt din pc’s overfyldte disk, kan du finde ud af, hvad der fylder op på den. Benyt det gratis program TreeSize Free (www.jam-software.com/treesize_free), der er et fantastisk værktøj, når man vil finde ud af, hvad der sker med filerne på ens pc.

TreeSize Free kan startes fra kontekstmenuen i en mappe eller et drev og viser størrelsen af mappen og undermapper. Så kan du hurtigt identificere mapper, der optager meget plads. De scannede resultater kan observeres helt ned på filniveau, og der kan lægges special-filtre ind.

Det er nemt at skifte mellem niveauer og tjekke størrelse, allokeret plads, filantal, komprimering osv. Du vil snart vide, hvad det er, der optager mere plads end rimeligt er.

Når du kører installationsfilens guide, bliver du spurgt, om du vil installere forskellige funktioner, herunder et link i kontekstmenuen. Normalt vil man sige nej tak til alle den slags tilbud, men TreeSize giver mest udbytte, hvis du tilvælger funktionerne. Når TreeSize åbner, analyserer den straks din harddisk.

[pt id=’2033424′ size=’large’ link=’file’]

 

Menubjælken har genveje, så din scanning kan forfines. Et grafisk overblik over de scannede drev og mapper vises bag ved mappetræet. Pilene foran hver undermappe, kan bruges til at folde træet ud, så du kan tjekke undermenuer. Hold markøren over en fils sti for at se detaljerede oplysninger i den grå boks.

[pt id=’2033425′ size=’large’ link=’file’]

 

Vælg ”Expand” i menubjælken, vælg derefter et ”Level” (niveau) at udvide eller luk træet sammen. Med ”Full expand” kan du se enhver mappe, som er tilgænge-lig i den aktuelle scanning. Scan på ny, hver gang der er ændringer i filer og mapper, eller scan, når du ønsker at analysere et andet drev.

[pt id=’2033426′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan ændre visningen af data i menubjælken. Mulighederne er ”Disk size”, ”Allocated space”, ”Percen-tage” og ”File count”. Ved at skifte til ”Percentage” ser du en masse farvede bjælker, som gør det nemmere at vandre gennem mappetræet. Med ”Disk size” og
”Allocated space” finder du fil- og mappestørrelser.

Se også:  Microsoft Surface laptop 3 [TEST]: Elegant men begrænset Microsoft-maskine
[pt id=’2033427′ size=’large’ link=’file’]

 

Du ser tusindvis af mappetræer, for TreeSize viser hele dit drev. Hvis du vil udelukke programmer fra scanning – du ved måske, hvor meget de fylder – skal du gå til Options > Files. Indsæt et ord under ”Pattern”, og vælg nogle parametre, du vil undersøge. Tilføj flere med knappen ”Add pattern”.

[pt id=’2033428′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis den grafiske visning ikke passer dig, kan du vælge en anden skygge. Du kan også vælge at blande, så standardforløbet hvid-til-gul for eksempel bliver orange-til-rød. Vælg Options > Choose gradient og de to farver du ønsker. Der er enkelte muligheder, men du kan også vælge dit eget farveforløb under ”Other colors”.

[pt id=’2033429′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du klikkede muligheden af ved installationen, skulle du nu have en højreklikadgang til kontekstmenuen i Windows’ mappevinduer. Du kan gå ind i enhver mappe eller til enhver fil, højreklikke på den og se nøjagtigt, hvor meget diskplads den optager. Du får det samme interface, som hvis du åbner TreeSize fra bunden.

[pt id=’2033430′ size=’large’ link=’file’]

 

Højreklik-menuen tilbyder mange funktioner. Vælg for eksempel ”Apply NTFS Compression”, så bliver filens mappe komprimeret. Praktisk, når du vil undgå at meget store mapper optager for meget harddiskplads. Brug denne metode på de ”værste tilfælde”, for så kan du nemt frigøre hundredvis af megabyte på din harddisk.

[pt id=’2033431′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]
Se også:  4 fantastiske gratis programmer

Datatid TechLifes bedste tip

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
Microsoft
Tips og trick
TreeSize
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S