Home » Foto » Find det perfekte objektiv til dit systemkamera
Find det perfekte objektiv til dit systemkamera

Find det perfekte objektiv til dit systemkamera

Share
Derfor betyder det noget

Der er to grunde til at skifte mellem objektiver. Den ene grund er muligheden for kreativ fotografering. Du kan beskære billedet helt præcist med det rette objektiv, og du kan skabe flotte og sjove billedeffekter – for eksempel helt skarp forgrund og sløret baggrund.

Den anden grund er højere billedkvalitet. Med det rigtige objektiv til det aktuelle ”skud”, kan du udnytte kameraets billedsensor optimalt. Hvis du vil fotografere en fugl, som sidder i et træ, kan du sagtens skyde billedet uden at tænke på beskæring og zoome ind på din skærm bagefter.

Men bruger du et zoom-objektiv vil du kunne komme helt tæt på motivet og samtidig udnytte billedsensorens høje opløsning. Har du for eksempel et kamera med en opløsning på 20 MP, vil et billede taget med et zoom-objektiv bestå af samtlige 20 millioner billedpunkter. Hvis du i stedet må beskære billedet efter optagelsen i et billedredigeringsprogram, så er antallet af billedpunkter selvfølgelig lavere.

Se også:  Spejlløse kameraer [TEST]: Høj kvalitet til fornuftige priser

Med andre ord: Du kan løfte dit ambitionsniveau, når du bruger et kamera, hvor du kan tilvælge objektiv efter omstændighederne.

Sådan vælger du den løsning, som passer til dig

Med det rigtige objektiv får du det bedste billede i ”kassen”.

Vælg objektiv efter formål. Hvis du skal på ferie, er det fint med et zoom-objektiv, der dækker fra svag vidvinkel, så du kan tage brede naturscenerier, til en zoom, så du kan indfange smukke detaljer på lang afstand. Dermed får du også mulighed for at beskære billedet perfekt, så du kun får det mest interessante med.

Hvis du vil fotografere dyr, for eksempel fugle, hvor du ikke kan komme tæt på, skal du vælge et kraftigt tele-objektiv. Så kan du med kameraet komme helt tæt på motivet, og samtidig bevare den høje opløsning i billedet.

Handler det om familieportrætter, kan du vælge en svag zoom. Her er området omkring 85 mm ofte det foretrukne ”våben”. Med dette objektiv kan du zoome ind på personen og opnå en let sløret baggrund, så personen står helt frem i billedet med ekstra skarphed. Meget effektfuldt!

Se også:  Guide: Grav gemte filer frem i Windows 10
Tips til kvalitet

Objektiver fås fra omkring 1000 kroner og op til mange hundrede tusinde kroner. De dyre objektiver benytter glas, der er lavet i hånden, og det koster rigtigt mange penge. Jo dyrere et objektiv er, jo bedre er det som regel også. Men det kræver, at dit kamera kan udnytte kvaliteten. Du kan få objektiver til det kamera, du har købt, som svarer til kvaliteten af kameraet. Og det er et godt valg.

Til mange kameraer kan du få flere dedikerede serier af objektiver, for eksempel en prisoverkommelig og en kostbar serie. Der findes også tredje-partsleverandører af objektiver, for eksempel Tamron og Zeiss. Uanset hvilken type og hvilket mærke, du vælger, vil du opdage, at ved at bruge det rigtige objektiv får du de bedst mulige billeder i ”kassen”. Og det er jo det, som det i sidste ende handler om.

TAGS
fotoguide
Kamera
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S