Home » Bærbar computer » Find den rigtige bærbare
Find den rigtige bærbare

Find den rigtige bærbare

Share

Hvilken bærbar computer passer bedst til dine behov? Vi taler med Thomas Thomsen, butikschef hos FONA på Fisketorvet i København. Det er ligesom med børnetøj, siger han

Vi besøger i dette nummer FONA i butikscentret Fisketorvet i København for at få gode råd om, hvordan du finder en bærbar computer, der passer til dine behov. Der sker en masse nye ting på feltet i disse år, så der er nok at vælge imellem. Men butikschef Thomas Thomsen reder trådene ud og giver en række gode råd, så du kan finde den helt rigtige computer.

Hvilken størrelse bærbar computer skal jeg vælge, hvis jeg mest surfer på nettet, er på Facebook, skriver lidt tekster og bruger regneark?
Dit behov er ikke så stort, og du kan i princippet bruge den mindste fra vores sortiment. Her kan jeg anbefale en Asus med 11,6”-skærm. Det er en ukompliceret maskine, hvor du ikke betaler for alt muligt, du ikke umiddelbart har behov for.
Men med pc’er er det lidt som med børnetøj. Nogle gange gør det ikke noget, det er lidt for stort i starten. Så du kan også vælge en lidt større og kraftigere computermodel. Dine behov kan jo ændre sig, og så er det rart at have en pc, der kan bruges i længere tid.

Hvis jeg senere får brug for at redigere videofilm i HD-opløsning – hvilken computer-størrelse vil du så foreslå?
Se, nu bliver det lidt mere alvorligt – men også meget sjovere! En pc til redigering af video i -kvalitet stiller krav til både grafikkort, processor og ram. Derudover er det naturligvis helt afgørende, at du har en rigtig god skærm. I øjeblikket ser vi flere små kraftværker komme ind på hylderne, for eksempel Rolls Royce-modellen fra Asus med 17,3” fuld hd-skærm, Geforce grafikkort med 4 GB ddr5-ram, den superkraftige Intel Quad Core i7-4700HQ-processer og hele 16 GB ram. Det er specifikationer i denne kaliber, du skal gå efter.

Se også:  Huaweis nye bærbar har stærkt batteri og skarp 3K-skærm

Hvad får man i det hele taget ekstra, hvis man vælger en dyr i stedet for en billig bærbar?
Typisk vil du ved køb af en lidt dyrere maskine opnå den fordel, at du har glæde af den i længere tid, og der dermed går længere tid, før du skifter den ud. Og det vil altid være billigere at give lidt ekstra penge nu, og så have maskinen længere end at skulle ud og købe en helt ny efter måske et-to år, fordi dine behov helt naturligt ændrer sig med tiden.
Derudover er der selve ”køreglæden”. Du kan sammenligne med biler. Der er stor forskel i oplevelsen, om du sætter dig bag rattet i en Citroën 2CV eller en Mercedes S-klasse.

Kan man godt undvære en brænder i sin bærbare computer i dag? Jeg har set flere meget flade Apple- og Windows-computere uden dvd-drev.
I mange tilfælde ja. Flere og flere programmer og film eller spil hentes i dag online, men har man lidt ældre spil eller programmer, som ikke findes i cyberspace, og som man gerne vil kunne bruge stadigvæk, så er det en fordel at have drevet. Hvis man har en maskine uden drev, er der dog ingen panik, for man kan sagtens købe et drev løst og sætte til.

Se også:  Ny bærbar job-pc med AMD-processor – attraktiv pris

Hvad kan man med en bærbar computer, som en tablet ikke kan klare?
En tablet er en alsidig maskine og et godt supplement til en bærbar. Men den mangler power til afvikling af de lidt større programmer samt tilslutningsmuligheder. Eksempelvis har en iPad ikke nogen USB-port. Pc’en er stærk til lidt tungere opgaver, du kan ofte have gang i flere programmer og vinduer ad gangen, du har et rigtigt tastatur samt masser af tilslutningsmuligheder og ofte en større, og bedre skærm. En pc kan også afvikle Java-filer uden problemer – modsat mange tablets.

Der findes nu computere, hvor skærmen kan hægtes af, så den bliver til en tablet. Hvad er plusser og minusser ved denne type blandingscomputere?
Her kombinerer man lidt fra to verdener: tablettens alsidighed og pc’ens tilslutningsmuligheder. Det er et godt valg, hvis man ønsker sig fordelene ved begge systemer. Vi ser, at tendensen går i den retning, og at udvalget stiger. Til tungere grafik og spil anbefales det dog stadig have en ”ren” pc.

Windows 8 styres særlig godt med en berøringsfølsom skærm. Hvilke muligheder har man for at få en bærbar med sådan en touchskærm?
Der er en del produkter fra leverandører som Asus, HP og Lenovo. Windows 8 er som skabt til touchskærm, og vil man bruge fordelene her, så er en pc med touchskærm et must. Touchfunktionen er også mere intuitiv, så selv de små i familien kan være med.


TAGS
Bærbar computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S