Home » Internet » Find alle og enhver på nettet
Find alle og enhver på nettet

Find alle og enhver på nettet

Share

Kan man med onlineværktøjer begynde med et navn og ende med en adresse?

Selvom man kun lægger ud med arrigskab og tid nok, er det bestemt muligt at finde folk ud fra det dataspor, de efterlader. Når man vil finde folk online, skal man begynde med det, man i forvejen ved. Har personen et website? I så fald skal man gennemtrawle det og finde information. Hvilke sites linker det til?

Det giver dig masser af oplysninger om personens inter-esser. Er der tilknyttet en blog? Den kan give fortrolige oplysninger om personens liv. Det kan billeder eller video på sitet også. Hvad er der i baggrunden? Hvordan er billederne forbundet?

Domænets whois-registrering kan afsløre meget mere. Det skyldes, at hvis personen ikke registrerer domænet via et selskab, der maskerer whois-informationen, vil personens hjemmeadresse være synlig. Skriv et domæne i www.whois.net for at komme i gang. Skriv så adressen i Google Street View for at se ejendommen.

Forestil dig, at din families website stolt meddeler, at familien skal til New Zealand for at vise den nye baby frem for tante Agathe. Ved hjælp af disse enkle teknikker kan en indbrudstyv sondere din tomme ejendom fra en netcafe. Det er måske endnu værre, at mange familiewebsites publicerer slægtshistorie i håb om at finde slægtninge – herunder pigenavne og fødselsdage.

[pt id=’2016547′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Whois-poster kan give dig den nøjagtige adresse på ejeren af et domæne.”‘]

Whois-poster kan give dig den nøjagtige adresse på ejeren af et domæne.

Googl det

Det næste skridt fører til gode, gamle Google. Hvis du kender personens opholdssted, skal du skrive navnet og se, hvad du får ud af det. Prøv også postnummeret. Denne anden søgning kan også afsløre interessant sekundær information såsom huspriser. Andre søgeemner omfatter personens jobtitel, arbejdsgiver og interesser.

Se også:  Google klar med stort sikkerhedsløft for børn under 18 år

Brug Googles ”link”-direktiv til at finde ud af, hvilke sider der linker til personens site. I praksis får man bedre resultater ved at droppe ”www” fra søgningen (”link:.bloggsfamilie.dk” for eksempel). Bliver disse sites kørt af kendte kolleger til personen? Deres sites rummer måske ekstra oplysninger og ikke nødvendigvis oplysninger, som personen vil se offentliggjort.

[pt id=’2016550′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Whois-poster kan give dig den nøjagtige adresse på ejeren af et domæne.”‘]

Whois-poster kan give dig den nøjagtige adresse på ejeren af et domæne.

Social snusen rundt

Folk synes at tro, at antallet af Facebook-venner og lignende afspejler deres popularitet, og derfor accepterer de enhver venneanmodning. Af flere grunde er det en meget farlig skik, ikke mindst fordi forbindelser mellem folk nemt kan misbruges. Hvis man accepterer en fremmed som ven, får han adgang til dine poster, fotos og andre oplysninger om dig, for eksempel dine anskuelser og værdier.

Et andet problem er, at når den fremmede er ven med dig, kan han modtage venneanmodninger fra dine bekendte. Hvad siger deres egne kommentarer eller billeder om dig? Det er en god ide at gennemgå den information, der kommer fra dine venner, for at se, om noget af den kan kompromittere din onlineprofil. Hvis det er tilfældet, skal du forklare situationen og bede dem fjerne den.

[pt id=’2016548′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Googles Street View-tjeneste er langsomt ved at dække hele landet herunder øjensynligt følsomme steder hvor fotografering normalt er forbudt.”‘]

Amazon er en fortræffelig ressource, især for onlinesnushanen. Wishlists hjælper dine venner og slægtninge med at købe ting til dig, men du kan også klikke på ’Wishlist’ og skrive navnet eller e-mail-adressen på den person, du vil spore. Tryk [Enter], og så kommer der en liste over brugere. Til højre kan du skrive et opholdssted for at indsnævre listen. Hvad skal personen med alle de bøger om pinlige emner?

Se også:  Google klar med stort sikkerhedsløft for børn under 18 år

Hvornår har du sidst opdateret din vennekonto? Den rummer sikkert en masse oplysninger, du har lagt ud, så gamle skolekammerater kan finde dig. Problemet er, at alle andre også kan gøre det. Hvis du ikke bruger den regelmæssigt, bør du slette den.

Snushane-søgemaskiner

Når du har oplysninger nok til at identificere ny information som hørende til den person, du sporer, er tiden inde til at bruge en specialiseret søgemaskine. De bruger datasøgeteknikker til at gå ned i det ”dybe” eller ”usynlige” net.

Det dybe net er al den information, som søgemaskiner som Google ikke har adgang til på grund af forskrifterne i hver sites robots.txt-fil. En søgemaskine, der ignorerer dem, kan enkelt indeksere enhver fil og webside, den finder.

Hvis den person, du sporer, bor i USA, kan du bruge ZabaSearch til at spore personen og finde en adresse og et telefonnummer. Det virkelig uhyggelige er, at sitets bagmænd siger, at al den information, de bruger, er offentligt tilgængelig.

[pt id=’2016549′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Ikke vores redaktør men hvis du har efterladt et onlinespor kan folk opspore dig. “‘]

Ikke vores redaktør, men hvis du har efterladt et onlinespor, kan folk opspore dig.

Når man klikker på det relevante ’More info’-link, bliver man bragt til www.intelius.com, der viser grundlæggende information om person, herunder tidligere adresser, dæknavne og familiemedlemmer.

Hvis du vil have en mere omfattende gennemgang af personens digitale spor, skal du gå til sitet Pipl og skrive fornavn, efternavn, opholdssted og land. Til højre i resultatsiden ser du et udvalg af fotografier. Hvis du ser et, der stemmer med personen, kan du klikke på det og hurtigt få oplysninger.


TAGS
anonymitet
Guide
online identitet
Privatliv
street view

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S