Home » Styresystem » Find alle filer hurtigt
Find alle filer hurtigt

Find alle filer hurtigt

Share

Ligger dine filer spredt ud over din pc, dine eksterne drev og på et netværk, så brug Windows til nemt og hurtigt at finde det, du leder efter. Her viser vi hvordan i Windows 7

Er dine dokumenter, mails, sange, billeder, videofiler med mere gemt forskellige steder på din computer, kan det være tidskrævende og hovedpine-fremkaldende at finde nøjagtig den fil, du søger efter. Men ikke i Windows 7.
Søgefunktionen i Windows 7 har fået en ordentlig overhaling, så den er nemmere at bruge og ar-bejder hurtigere end i tidligere Windows-udgaver.

Microsoft ved, at kun få af os i dag gemmer alle vores filer ét sted. Derfor kan du også bruge Windows 7 til at søge på eksterne harddiske, netværkscomputere og i biblioteker. Umiddelbart lyder det, som om du vil ende med en masse uvedkommende søgeresultater, men heldigvis kan du indsnævre din søgning ved hjælp af dato, filtype og så videre. Nogle af tipsene dur også i Windows 8.

Dine søgninger bliver bedre, når du ved, hvordan biblioteker fungerer i Windows 7. De fire vigtigste biblioteker er Dokumenter, Musik, Billeder og Videoer. Bibliotekerne gemmer ikke filer; de samler information fra din computer eller dit netværk. Brug bibliotekerne til at lede efter filer, ikke mapper.

[pt id=’2031276′ size=’large’ link=’file’]

 

Indled søgningen ved at klikke på “Start”-knappen i menuen Start. Gå til søgefeltet og skriv et ord eller en del af et ord, som relaterer sig til den fil, du vil finde. Mens du skriver i feltet, vil filer, der svarer til din tekst i forhold til filnavn, indhold, tags og andre filegenskaber, vises i Start-menuen.

[pt id=’2031277′ size=’large’ link=’file’]

 

Ofte vil du sikkert gerne lede efter en fil, som du afgjort ved ligger i en bestemt mappe eller et bestemt bibliotek. I sådanne tilfælde bruger du søgefeltet øverst i det åbne vindue. Søger du for eksempel efter en bestemt sang, åbner biblioteket Musik og skriver nøgleordet i søgefeltet.

[pt id=’2031278′ size=’large’ link=’file’]

 

Ender dine søgninger med hundredvis af resultater? Så skal du filtrere dem. Klik på ”Se flere resultater” i Startmenuen. Nu åbnes et større vindue med resultater, som matcher dit søgeord. Når du skriver en term, dukker en undermenu op, hvor du kan tilføje dato, tags og filtype (eller alle tre).

[pt id=’2031279′ size=’large’ link=’file’]

 

Søgning efter en bestemt filtype giver dig mulighed for at indsnævre alle dine søgeresultater hurtigt og nemt. Ved du for eksempel, at du ønsker en bestemt .jpg-fil (billedfil), bruger du filteret Type og skriver ”jpg”. Du får nu kun resultater med det relevante søgeord og af billedtypen .jpg.

[pt id=’2031280′ size=’large’ link=’file’]

 

Med et enkelt klik kan du få vist dine filer, så du ved, at det er de rigtige. Dette sparer dig for besværet med at åbne og lukke flere filer. Når du har fundet en fil, som du mener, er den rigtige, klikker du på ikonet “Vis eksempelruden”. Du finder ikonet oppe til højre ved siden af spørgsmålstegnet.

[pt id=’2031281′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan også bruge søgefunktionen i Windows 7 (og i Windows 8) til at finde dokumenter og filer, der befinder sig på eksterne drev. Find de mapper på din harddisk, som du vil føje til dit søgbare bibliotek, og vælg Medtag i bibliotek. Vælg det korrekte bibliotek. Filerne vil nu være søgbare.

[pt id=’2031282′ size=’large’ link=’file’]

 

Har du netværksforbundne pc’er, kan du søge efter filer på flere computere. Gå til Start > Computer > Hjemmegruppe. Træk og slip elementer, som skal være søgbare i biblioteket på din computer. Det er en nyttig funktion, hvis I er flere, som ønsker adgang til filer på hinandens computere.

[pt id=’2031283′ size=’large’ link=’file’]

 

Ligesom du har brugt søgefunktionen til at finde filer på din computer, harddisk og netværks-pc’er, kan du også bruge den til at søge på internettet. Skriv dit søgeord ind i feltet. Under resultater ses internet-symbolet. Klik på det, og din søgeterm bliver behandlet af din standardbrowser.

Se også:  Microsoft skaber ny platform som gør det nemmere arbejde hjemme
[pt id=’2031284′ size=’large’ link=’file’]

 

Du er sikkert blevet helt afhængig af søgefunktionen i Windows 7 nu. Den er virkelig praktisk og føles uundværlig, fordi du kan bruge den til at søge på din computer, på andre pc’er i netværket, på eksterne harddiske og på internettet. Bedst af alt: Det er hurtigt og nemt at bruge.

[pt id=’2031285′ size=’large’ link=’file’]

 

Hjemmegruppe

Gør det muligt at forbinde to eller flere Windows 7-computere på dit hjemmenetværk, så du kan starte automatisk deling af dine medie- og dokumentbiblioteker samt en printer hjemme hos dig selv.

Biblioteker

Biblioteker gør det let at finde og organisere filer på din computer eller et netværk. De indsamler oplysninger på tværs af flere steder.

Se også:  It-industrien går sammen: Aldrig mere ransomware

Eksempelruden

Ruden i Windows 7 er en praktisk funktion, der fungerer som en eksempelvisning. Dette giver dig mulighed for at se indholdet af forskellige filer uden først at skulle åbne dem.

[pt id=’2031286′ size=’large’ link=’file’]

 

Biblioteker

Dine biblioteker er uundværlige. De indsamler information fra hele din pc, så du kan se alle dine filer fordelt efter type.

Menuen åbn

Når du har fundet filen, klikker du på knappen ”Åbn” for at vælge hvilket program, der skal åbne din fil.

Søgefiltre

Kom hurtigere til bunds i din søgning. Her vælger du mellem filtre som Optagelses-dato, Mærker og Type.

Eksempelruden

Er du usikker på, om du har fundet den rette fil, klikker du på ”Vis eksempelruden” oppe i højre hjørne.


TAGS
Guide
Microsoft
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S