Ferieopdateringer på Facebook kan koste dyrt

Ferieopdateringer på Facebook kan koste dyrt

Share

Det kan få store konsekvenser, hvis ikke du tjekker dine privatindstillinger på Facebook, inden du drager mod sydens sol 

Du er ankommet til hotellet og finder straks sommertøjet frem. Spotter en hyggelig café i skyggen, hvor du får serveret kulørte drinks. Du nyder varmen og feriestemningen. Alt er i den skønneste orden.

Alligevel føler du en trang til at ”tjekke ind” på cafeen og vise dine venner, hvor skønt du har det og topper det med at uploade en selfie med palmer og det krystalklare vand i baggrunden.

Det kan dog vise sig at være en dårlig idé, lyder det fra IT-Sikkerhedsekspert Janus R Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com.

Se også:  Trods Facebooksagen kender forbrugerne stadig ikke deres rettigheder

“Mange danskere tjekker ikke om deres privatindstillinger på Facebook er begrænset til, at det kun er deres venner, der kan se opslagene eller om profilen er pivåben. Åbne profiler giver tusindvis af fremmede personer lov til at se alle dine private oplysninger, billeder fra ferien og de steder, du befinder dig, når du tjekker ind et nyt sted”, siger Janus R. Nielsen.

Især om sommeren og generelt i ferieperioder kan det være en indirekte invitation til indbrud, hvis altså ikke du har styr på dine privatindstillinger på Facebook, før du uploader massevis af billeder fra sydens sol.

Del denne