Home » Internet » Feriebilleder på Facebook kan blive en dyr fornøjelse
Feriebilleder på Facebook kan blive en dyr fornøjelse

Feriebilleder på Facebook kan blive en dyr fornøjelse

Share

Det kan få store konsekvenser, hvis ikke du tjekker dine privatindstillinger, inden du drager på ferie

Efterårsferien er lige om hjørnet og mange danskere ser muligheden for at glemme den travle hverdag ved at pakke kufferten og tage et smut sydpå.

Noget som de fleste aldrig glemmer at tage med på ferien er det digitale udstyr.

Det kommer sikkert ikke som den helt store overraskelse, at de sociale medier er en stor del af ferien for mange danskere. Det kan dog vise sig at blive en dyr fornøjelse, lyder det fra it-sikkerhedsekspert Janus R Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

“Mange danskere tjekker ikke om deres privatindstillinger på Facebook er begrænset til, at det kun er deres venner, der kan se de opslag og billeder, der bliver uploadet eller om profilen er pivåben. Åbne profiler giver tusindvis af fremmede personer lov til at se alle dine private oplysninger, billeder fra ferien og de steder, du befinder dig, når du tjekker ind et nyt sted”, siger Janus R. Nielsen.

Især i ferieperioder kan det være en indirekte invitation til indbrud, hvis ikke du har styr på dine privatindstillinger på Facebook, før du uploader massevis af billeder fra sydens sol.

“Husk på at selvom du har begrænset din profil til ikke at være offentlig, men til at det er dine venners venner, der kan følge med, så overvej hvor mange af dine venners Facebook-venner du kender? Det kan være en gammel klassekammerats arbejdskollega eller en anden helt tilfældig person, der ser alle dine feriebilleder og opdateringer”, siger Janus R. Nielsen.

Se også:  8 gode råd til IT-sikkerhed på hjemmekontoret

Førhen kiggede indbrudstyve efter tomme indkørsler, men i dag kan de sidde hjemme og tjekke hvilke huse, der står tomme takket være åbne Facebook-profiler. Det er derfor utrolig vigtigt at sikre sine privatindstillinger, så hvem som helst ikke kan følge med i, hvor du befinder dig henne.

It-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen og AnyTech365 giver dig her en række gode råd til at sikre dit privatliv på ferien:

Lad kun dine venner følge med

Klik på den lille pil øverst i højre hjørne, så på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Her kan du vælge, at det kun er dine venner, der kan se dine fremtidige opslag. Under ”Tidslinje og tagging” kan du indkredse, at det kun er dine venner, der kan se, hvad andre slår op på din tidslinje og de opslag, som du er tagget i på din tidslinje.

Lav eventuelt en lukket gruppe med de venner og familie, som du ønsker at dele dine feriebilleder med.

Overvej hvilke informationer du videregiver

Tænk over hvad du skriver i dine statusopdateringer. Undlad at skrive at huset står tomt og hvor længe du er væk. Skriv heller ikke på din venindes væg, at ekstranøglen ligger under måtten, så hun ved det, når hun skal vande blomster. Send i stedet en privatbesked til hende.

Se også:  Hver syvende indbakke blev udsat for hackerangreb i 2020
Tænk efter en ekstra gang før du tagger andre

Du er selv herre over de billeder og indlæg, du poster på Facebook, men tænk altid efter en ekstra gang, før du inddrager andre i dine opdateringer. Det er værd at bruge et øjeblik på at tænke over, om de andre på billederne ønsker at blive identificeret. Det er slemt nok, hvis du selv har postet, at du tilbringer ferien langt fra dit hjem, og du risikerer at komme hjem til et tomt hus. Har du inddraget et familiemedlem, som ikke har styr på sine privatindstillinger på Facebook, er situationen endnu værre.

Godkend venners tags før de vises på din tidslinje

Indstil din profil til, at du skal godkende de opslag, som dine venner tagger dig i. På den måde kan du selv bestemme, hvilke opslag der skal vises på din tidslinje. Dette gør du under ”Tidslinje og tagging” hvor du aktiverer at du vil gennemse opslag, som du tagges i, før de vises på din tidslinje.


TAGS
Facebook
sikkerhed
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S