Home » Wearable » Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr
Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr

Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr

Share

Tv-skærmen skal helst ikke være mindre end 55”. Store scenerier kræver god plads. Men det er sjældent, at danske forbrugere køber mindre skærme. Hvad der derimod ikke er sjældent, det er dårlig lyd. De flade tv-skærme har deres naturlige begrænsninger lydmæssigt. Det kan godt være, der sidder nogle gode højttalerenheder i et dyrt tv, men det hjælper ikke så meget, for kraftig lyd kræver volumen omkring højttalerne. Det er ganske enkelt en naturlov.

Så hvis du virkelig skal mærke suset fra tilskuerpladserne, når højdespringer i Diamond League-finalen i atletik lige akkurat sniger sig over den nye europarekord – mens stangen vipper faretruende under atletens tur mod måtten – er der ingen vej udenom: Tv’et skal have akustisk nødhjælp.

Den nemme løsning er en lydbar. Og mange lydbarer er i dag så gode, at der ikke er nogen speciel grund til at bygge et komplet surroundanlæg op (medmindre du er en af verdens beundringsværdige, kompromisløse lydnørder). En subwoofer kan tilføre det lydtryk, den detaljering i gengivelsen og den basdybde, du har brug for, hvis du vil opsluges af både det visuelle og det lydmæssige indtryk.

Den moderne lydbar

De fleste lydbarer kan parres med en subwoofer til den dybeste basgengivelse. Og det er som regel umagen værd at tage denne ekstrahøjttaler med. Hvor lydbaren bør placeres under tv’et – den er normalt lang og smal i formen – kan subwooferen placeres temmelig frit i tv-stuen. Det skyldes, at den menneskelige hjerne ikke kan retningsbestemme baslyd. Man kan ikke høre, hvor de dybeste toner kommer fra. Du bør dog ikke placere subwooferen langt væk fra lydbaren og selvfølgelig heller ikke langt fra lyttepositionen.

Se også:  Tænk dig om før du deler feriebilleder på Facebook

Det er en fordel, hvis lydbaren kan tilsluttes tv’et via HDMI ACR. Den sidste del af forkortelsen står for Audio Return Channel (returlyd), og det betyder, at tv’et som regel selv tænder og slukker for lydbaren og ikke mindst, at du kan bruge fjernbetjeningen fra dit tv til at skrue op og ned for lyden i lydbaren. I de fleste tilfælde skal du bruge lydbarens egen fjernbetjening eller en app til smartphone for at foretage andre justeringer. Alle nyere tv’er har en HDMI ACR-tilslutning, og det samme gælder alle moderne lydbarer.

Kombiner den lange, smalle lydbar med en subwoofer – så kan du også høre den brusende stadionstemning.

Kombiner den lange, smalle lydbar med en subwoofer – så kan du også høre den brusende stadionstemning.

Sport overalt

Mange sportsbegivenheder kan du også opleve på din smartphone og din bærbare pc – eller på en tablet, hvis du stadig har sådan en. På den måde går du ikke glip af de vigtigste sommertransmissioner, selvom du er langt væk fra sofaen foran fladskærms-tv’et.

Se også:  Tag de flotteste feriefotos med din mobil

Det er ikke alle tv-stationer, der tilbyder en streamingtjeneste, men der bliver og flere, og både Danmarks Radio og TV 2 har i flere år tilbudt streaming. DR streamer gratis, mens du skal have betalingstjenesten TV 2 Play for at se sport fra TV 2.

Alternativt har du måske adgang til at streame gennem din netudbyder. Eksempelvis har TDC streamingtjenesten YouSee.tv, hvor du kan se direkte tv-udsendelser fra alle de stationer, som du har tv-abonnement på (og desuden leje film – men det er en anden historie). Andre udbydere har lignende tjenester.

Det siger sig selv, at du skal have en mobiltelefon med stor skærm for rigtig at kunne nyde en fodboldkamp på farten. Hvad der er mindre indlysende er, om du økonomisk kan tillade dig at se danske stationer eller streamingtjenesters sportsudsendelser, mens du er i udlandet.

Det kan blive en rigtig dyr fornøjelse uden for EU. Men inden for EU er det en anden historie. For et par år siden ændredes reglerne for roaming i fællesskabets lande, og det blev markant billigere at streame uden for Danmarks grænser.

Det betyder dog ikke, at du altid har samme pris i resten af EU som i Danmark. For du har ikke ubegrænset dataadgang.

Her bør du kontakte dit teleselskab eller kigge på udbyderens hjemmeside for at finde frem til, hvor mange gigabyte dataforbrug dit abonnement dækker i EU uden for Danmark.

TAGS
ferie
sommer
sport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S