Home » Wearable » Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr
Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr

Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr

Share

Flere af de største sportsbegivenheder skal opleves om sommeren. Samtidig er det den optimale årstid til at komme i bedre form. Få tips og råd til den perfekte sommerferie med sport og træning uanset, om du slapper af foran tv-skærmen eller bygger dit kondital op

Hvis du er til sport, er sommeren den perfekte sæson, hvor du kan vælge at gøre to ting: Enten slanger du dig foran skærmen og nyder den ene medrivende sportsbegivenhed efter den anden. Det er oplagt, hvis vejret ikke arter sig. Og der er nok at kigge på. Se bare oversigten på næste side.

Eller også bliver du selv mere kropsaktiv, end du nogensinde har været og udnytter de solrige, varme dage til at etablere en jernstærk kondition – før efterårets finregn leverer de dårlige undskyldninger, som du leder efter for igen at kunne flade ud foran tv’et.

Se også:  Genialt grej til sport

Du kan selvfølgelig også gøre begge dele: Både nyde den ypperste topsport og – inspireret af atleterne – bagefter springe op af sofaen for at komme i gang med løb, gymnastik eller boldspil.

Valget er dit, som man siger. Men under alle omstændigheder kan du forsøde tilværelsen ved at vælge den helt rigtige teknologi til at understøtte et inaktivt eller aktivt sommerliv. Det fokuserer vi på her, hvor vi hjælper dig med at finde optimalt, seriøst kvalitetsudstyr eller de gadget-dimser, som bare gør sommeren lidt sjovere uanset din tilgang til idræt.

Se hele vores tech-guide til sommeren her.

Hvad skal du bruge af elektronik for at udnytte ferien til at forbedre kropsformen? Her er tjeklisten

Er sommeren ikke bare den optimale periode til at løbe vinterfedtet af sig? Men der er måske en grund til, at du ikke altid får løbet så meget, som du drømmer om. Den mest indlysende er, at det er anstrengende (og måske kedeligt). Her hjælper det på motivationen, hvis man kan nyde sin yndlingsmusik, mens man puster og stønner. Det kræver et godt sæt hovedtelefoner, og vores anbefaling er at vælge et decideret fitness-headset, der kan tilsluttes din smartphone. Det er særlig skabt til at kunne tåle regn og sved.

Men du skal ikke bare vælge det første og bedste headset, du får øje på. Det er alfa og omega, at du afprøver det på hovedet og i ørerne først. Et fitness-headset skal sidde ordentligt, ellers kommer du ikke til at bruge det i mere end 5 minutter. Så hen i den nærmeste Elgiganten, eller hvilken butik du nu foretrækker, og prøv de udstillede modeller i praksis.

Garmin Forerunner 630 er af de avancerede sportsure på markedet. Prisen ligger omkring de 3000 kroner.

Garmin Forerunner 630 er af de avancerede sportsure på markedet. Prisen ligger omkring de 3000 kroner.

Et alternativ er de nye trådløse ”ørepropper”, som vinder frem. Her slipper du for kabelforbindelsen mellem smartphone og hovedtelefon. Der er ingen tvivl om, at de inden for kort tid vil erobre hele markedet, for ledninger er – i nogle tilfælde – irriterende, og de kan genere lydgengivelsen, når de gnubber mod tøjet. Her er det ikke helt så kritisk at afprøve det valgte sæt først, for de trådløse enheder leveres ofte med forskellig størrelse og bløde gummiadaptere, så du kan tilpasse dem til din øreform. Gode trådløse hovedtelefoner til løb er dog stadig ret dyre; afsæt cirka 1500 kroner.

Hold styr på resultaterne

Hvis du er seriøs med din træning, vil vi anbefale, at du også køber dig et aktivitetsur. Det giver dig optimal mulighed for at følge med i, hvordan det går med din træning. Det er selvfølgelig sjovt at have noget statistik, men først og fremmest virker aktivitetsuret motiverende, fordi det hele tiden dokumenterer dine fremskridt og med sin blotte tilstedeværelse gør dig opmærksom på dine træningsambitioner.

De mest simple aktivitetsure, der kan det basale, er ikke særlig dyre, 400-600 kroner. De bedste aktivitetsure kan skelne mellem gang, løb, cykling og svømning. De tager din puls løbende og viser, hvor meget du har bevæget dig. Resultaterne kan du aflæse ved hjælp af en app, som følger med uret.

Hvis du har større ambitioner, kan du købe et decideret sportsur. Her er et fornuftigt prisniveau cirka 1500 kroner, men priserne for de bedste og mest avancerede ure passerer de 5000 kroner.
Sådan et ur har indbygget GPS, så du får en mere præcis opmåling af distance og hastighed, når du er ude at løbe. Pulsmålingen sker med optisk sensor. Du kan se, hvor mange kalorier du forbrænder og få en søvnanalyse.

Praktisk og behageligt

Du kan endda ofte styre musikken fra din smartphone direkte fra uret. Så kan du kombinere det praktiske med det behagelige.

Uret på håndleddet er en stærk motivator.

Uret på håndleddet er en stærk motivator.sport

De aktuelle data kan aflæses direkte på uret, men du kan også få et mere komplet overblik via den medfølgende app til din smartphone. Ofte er det også muligt at dele sine resultater og målsætninger på sociale medier. Garmin for eksempel giver dig denne mulighed med deres sportsure.

Du kan på den måde sammenligne dine egne resultater med dine venners. Faktisk er der en livefunktion, så dine venner kan følge dine præstationer, mens du træner. Det kan også virke stærkt motiverende, og det er måske det bedste ved at få elektronisk hjælp til at komme i form i sommerferien.

Byg dit hjemmestadion

Lad os først tage en pause og sætte os hen foran tv-skærmen. Her gælder det om at opbygge det optimale stadion. Hvis du er til keglebillard, kan du måske nok nøjes med en mindre skærm og tv’ets indbyggede højttalere. Men hvis du rigtig skal kunne nyde den grandiose stadionoplevelse under Wimbledon i tennis eller naturscenerierne under Tour de France, anbefaler vi, at du løfter barren for kvalitet og størrelse.

TAGS
ferie
sommer
sport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S