Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stortest: Fem stationære til seriøs gaming

Vi har samlet fem producenters bud på, hvorledes en stærk stationær gaming-computer skal skrues sammen. Der er tale om computere, der koster fra 9000 kroner til 12.000 kroner. Der kan derfor forventes rå kræfter, men hver computer har sit eget udtryk.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi kigger denne gang på gaming-computere. Der er tale om kraftige modeller i prissegmentet fra 9000 kroner til 12.000 kroner, og her kan man forvente, at computerne kan klare mosten, næsten uanset hvad man smider mod dem.

Men hvad er egentlig en gaming-computer, ja det er jo grundlæggende bare en stationær computer som alle andre. Men ordet gaming lægger jo tryk på, at computeren må forventes at have sin spidskompetence, når det kommmer til evnen til at håndtere computerspil overbevisende.

Det betyder ofte som minimum en rimeligt stærk processor, hvilket alle her i testen bestemt også har. Men det fremmeste udtryk, og det der adskiller fårene fra bukken, er grafikkortet. Alt efter hvor kraftige gaming-computere, der er tale om, kan det være alt fra et hæderligt mellemklassekort op til et eller flere grafikkort i det absolutte high end-segment.

De deltagende computere hører bestemt til i segmentet af yderst kapable gaming-computere, ganske vist er der forskelle, der ikke mindst bunder i en prisforskel på cirka 3000 kroner fra billigste til dyreste computer her i testen.

Men alle deltagere anvender nyeste generation af grafikkort, og selv om der er tydelige forskelle, så har vi at gøre med gaming-computere, der set over en kam, vil kunne tilfredsstille langt de fleste gamere. Måske med undtagelse af de allermest ekstreme, eller dem som jagter benchmarkrekorder.

Der er tale om gaming-computere, der styrer fuldstændig, hvis vi taler om gaming i full HD-opløsning, men højere opløsninger vil i forskellig grad være ganske spilbare.

Vi kigger også på computernes generelle egenskaber, altså hvordan de opleves i brug, endvidere er alle computernes egenskaber i videste forstand i fokus. Eksempelvis hvis computeren skiller sig ud, og dette ikke kan aflæses af en måling.

Sådan har vi testet

Vi har afviklet en række benchmarks, nogle afspejler computernes evne til at håndtere spil ved forskellige oplysninger og kvalitetesindstillinger. Fordi der er tale om kapable computere, er der generelt valgt højere belastninger.
Endeligt har vi haft fokus på den generelle ydelse, features og lidt på støj og energiforbrug.

Læs testene her:

Alienware X51
ADesk Gamer
Asus G10AC
Medion Akoya P5377F
MM-Vision Monster Edge

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]