Home » Internet » Fem råd når du køber flybilletten online
Fem råd når du køber flybilletten online

Fem råd når du køber flybilletten online

Share

Lige
nu er der højsæson for bookning af sommerferien, og vi bruger i
stigende grad nettet, når vi skal købe vores flybilletter.
Prisforskellen på flybilletter varierer ikke nær så meget som tidligere
på grund af det store udbud af flybookingsites. Der er dog stadig penge
at spare, hvis du tænker dig om. Bjarke Finlov fra det danskejede
bookingsite Ticket2travel.dk, giver sine bedste tips til, hvad du som
forbruger skal huske, inden du trykker på “køb”

– Nogle gange sker der fejl, og du kommer måske til at skrive dit navn forkert, hvilket betyder, at du bliver nødt til at få lavet en navneændring. Den kan dog i værste fald betyde gebyrer op imod 1000 kroner. Når priserne på flybilletter er så ens, kan bookingsiderne ikke længere tjene deres penge på flybilletten, men på den jungle af gebyrer, som kommer efterfølgende. Derfor skal du undersøge gebyrpriserne inden du booker.

2. Kan du komme igennem til en medarbejder?

– Som forbruger er det vigtigt at kunne komme i kontakt med en medarbejder, hvis der opstår problemer. Derfor er det en god ide, at teste om det er muligt at komme i dialog med kundeservicen, f.eks. via telefon, mail eller chat. Det virker umiddelbart som det rene tidsspilde, men får du senere problemer, skal de typisk kunne afhjælpes hurtigst muligt, forklarer Bjarke Finlov, der bestræber sig på, at www.Ticket2travel.dk skal svare kunderne hurtigst muligt og uden beregning.

Se også:  Her er 8 uundværlige apps til sommerferie-turen - alle er gratis

Han råder også til at tjekke anmeldelserne på hjemmesiden Trustpilot, hvor kunder giver anmeldelser til virksomheder. Lige nu er der 18 virksomheder, som sælger flybilletter registreret på Trustpilot.

3. Book i god tid

– Destinationen er afgørende for i hvor god tid du skal bestille flybilletten. Hvis det er til en forlænget weekend i Europa kan fem uger være i god tid. Hvis det er en tur til USA eller Thailand skal der bookes så tidligt som muligt. Antallet af flyafgange mellem København og Paris er højere end antallet af afgange til New York, og derfor er der relativt færre afgange mellem de lange flyvninger end de europæiske. Det betyder, at de lange flyvninger hurtigere fyldes op og sjældent falder i pris jo tættere man kommer på afgangsdatoen.

Se også:  Få kontaktløst hotelophold i Danmark - alt klares med en app hos citizenM

4. Dyrere at flyve med mellemlandinger

Prisen på en flybillet med mellemlandinger er som udgangspunktet billigere end den direkte rute. Men ifølge Bjarke Finlov glemmer de fleste, at udgifterne til forplejning i lufthavnen er uforholdsmæssigt høje. Derfor vil direkte flyvninger oftest være billigere i sidste ende, hvis alle mellemregninger lægges sammen.

5. Konkursforsikring

Efter den såkaldte Roskilde-dom, der blev afsagt for nylig, skal du ikke regne med at sitet du booker flybilletten igennem betaler pengene tilbage, hvis din rejse aflyses, fordi flyselskabet går konkurs. Derfor kan det være en ide at tegne en konkursforsikring, især hvis du køber dyre flybilletter, siger Bjarke Finlov.


TAGS
rejse
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S