Home » Sikkerhed » Fem år inden for sikkerhed – hvad har ændret sig?
Fem år inden  for sikkerhed – hvad har ændret sig?

Fem år inden for sikkerhed – hvad har ændret sig?

Share

Landskabet inden for sikkerhed udvikler sig kontinuerligt og hurtigt. I takt med at der er blevet flere angrebsvektorer, er angreb blevet hyppigere, og angribere udvikler hele tiden deres metoder, så de bliver endnu mere avancerede.

Denne gang byder jeg velkommen til en gæsteskribent, som tidligere har gæstet disse sider. Mads Skalbo er landedirektør for Citrix i Danmark og Sverige.

I dette indlæg kommer Mads ind på de ændrede udfordringer, som vi er kommet til at stå overfor i de seneste år. F.eks. det faktum at vores personlige indgang til sikkerhed er kommet til at have indflydelse på sikkerheden i de virksomheder, vi er ansat i. Vi har adgang til data og kan arbejde på vores mobile enheder, uanset hvor vi er. Det betyder, at følsomme data findes på vores mobile enheder, enheder som bliver glemt eller stjålet med jævne mellemrum.

Det bidrager altsammen til, at vi ikke længere kan tænke vores forsvar som en mur omkring vores virksomhedsnetværk. Netværket bereder sig nemlig nu ud over hele verden sammen med vores medarbejdere og deres enheder. Med denne lille introduktion vil jeg byde velkommen tilbage til Mads Skalbo.

Mads Skalbo, Regional Director, Citrix Danmark & Sverige

Mads Skalbo, Regional Director, Citrix Danmark & Sverige

Mads Skalbo fortæller:

”Et trusselsbillede, der hele tiden ændrer sig, er det, vi kalder “the new normal.”
Som resultat af dette og behovet for hele tiden at tilpasse sig i et stadig mere fjendtligt miljø, er der markant forskel på, hvad der gjorde os ”trygge” for kun fem år siden, og i dag. Kan du huske disse regler fra for fem år siden, hvor de var tilstrækkelige:

– Sluk din pc, når du ikke sidder ved den.
– Klik ikke på mistænkelige links.
– Lad være med at skrive dit password på en post-it.
– Vælg et stærkt password og skift det ofte.
– Hav firewalls – jo flere, desto bedre!
– Krypter din harddisk.
– Patch dine systemer mindst en gang om måneden.

Selvom den tids ”livrem og seler”-tilgang til sikkerhed stadig er gangbar og påkrævet, så er den langtfra tilstrækkelig til at bekæmpe faren ved nutidens stadigt mere komplekse trusler.
Med udgangspunkt i virksomhedernes tilgang til sikkerhed er her nogle iagttagelser og anbefalinger, som kan gøre det lettere at holde tempo med de hurtige forandringer:

Vink farvel til generisk ”best practice” sikkerhed! Compliance er ikke noget sikker-hedsprogram – det er et udgangspunkt. Enhver virksomhed, som blot sætter flueben i kasserne i revisionsrapporten og ikke foretager sig andet, vil opleve lækager. Tal om det i bestyrelsen og drej virksomhedskulturen i retning af sikkerhedsforanstaltninger, der er skræddersyet til netop jer.

Se også:  8 gode råd til IT-sikkerhed på hjemmekontoret

Det er nødvendigt at patche hver dag! Fejl i applikationer, i services som DNS og i basissoftware som OpenSSL betyder, at vi ikke kan vente en måned eller mere, før vi patcher. Du skal sikre dig, at din virksomhed kan rydde op med øjeblikkeligt varsel på tværs af arbejdsstationer, mobiler, servere og clouds.

Sørg for management-værktøjer på applikations-niveau, så I kan agere uden at have behov for at skubbe nye desktop-images ud.

TAGS
cybercrime
protection
sikkerhed
Virksomheds sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S