Home » AOD Pro » Fire ud af fem apps i den offentlige sektor har fejl
Fire ud af fem apps i den offentlige sektor har fejl

Fire ud af fem apps i den offentlige sektor har fejl

Share

80 procent af applikationerne i det offentlige og uddannelsessektoren har fejl, men branchen viser tegn på fremgang, afslører sikkerhedsfirmaet Veracode

En ny undersøgelse fra Veracode, leverandør af løsninger til at sikkerhedsteste applikationer, viser at, at det offentlige og uddannelsessektoren ofte udsender applikationer, der indeholder mange fejl.

Undersøgelsen afslører, at størstedelen af organisationerne i de to sektorer arbejder med store applikationer, som indeholder ældre kodebaser sammenlignet med andre sektorer. Der er dog tegn på, at udviklere i disse brancher moderniserer deres tilgang til at finde og løse fejl hurtigere for at skærpe sikkerheden.

23 procent kritiske fejl

I undersøgelsen har Veracode analyseret tusindvis af applikationer hos offentlige myndigheder og i uddannelsesinstitutioner for at fastslå DevSecOps-trends. Her har de opdaget, at hele 80 procent af applikationerne i sektoren har mindst én fejl, hvilket er det højeste tal sammenlignet med andre brancher som finans-, detail- og teknologibranchen.

Et nærmere kig på tallene viser dog, at blot 23 procent af fejlene er svært kritiske fejl, hvilket placerer sektoren på niveau med finansbranchen og sundhedssektoren, som klarer sig bedst på dette område sammenlignet med alle andre brancher.

Det er dog også værd at bemærke, at den samlede mængde af uløste fejl betyder, at der er en øget risiko for, at applikationerne kan blive udnyttet. Samtidig kan det tage op mod syv måneder at løse halvdelen af de fejl, som bliver fundet i de offentlige myndigheders og uddannelsessektorens applikationer – en periode, hvor applikationerne altså er en sikkerhedsrisiko.

Se også:  Her er året bedste apps på App Store

Veracode har tre tips til bedre softwaresikkerhed hos offentlige myndigheder og i uddannelsessektoren:

1. Automatiske scanninger med API’er

Med et skifte mod DevOps og hurtigere lanceringer kan brugen af automatiske scanninger tillade udviklere at starte tests gennem de værktøjer, som de allerede bruger. To tiltag, der direkte kan påvirke, hvor hurtigt fejl bliver løst – frekvensen af applikationsscanninger og automatiske scanninger med API’er – bliver i stigende grad implementeret i det offentlige og uddannelsessektoren. Branchen er førende sammenlignet med andre brancher, når det gælder, hvor ofte der scannes for fejl og ved at bruge API’er til at integrere scanninger igennem hele udviklingsprocessen.

2. Scan igennem hele udviklingsprocessen

I det offentlige og i uddannelsesorganisationer bliver sikkerhedstests stadig gemt til kort før en stor lancering eller finder sted på ad hoc-basis. I stedet bør det sikres, at der konsekvent scannes ved hvert led i udviklingen. Kadencen er styret af udvikleren, og det kan have enorm betydning for sikkerhedsniveauet i applikationen.

Se også:  Historien om Linux: Et ægte kode-eventyr
3. Prioriter fejlløsning

Umiddelbar fejlløsning er mulig, hvis man har en høj frekvens af regulere scanninger. Ældre fejl har det med at blive hængende, og udviklerholdet vælger muligvis ikke at allokere kapacitet til at løse dem. Fejlenes væsentlighed og applikationens betydning for forretningen er faktorer, som teams bruger til at prioritere, hvilke fejl som skal løses først. I forhold til forekomsten af fejl, opstår SQL-injection 33 procent oftere i det offentlige og i uddannelsessektorens applikationer sammenlignet med alle andre brancher, og cross-site scripting og utilstrækkelig inputvalidering sker ligeledes oftere i denne branche sammenlignet med andre. Dog forekommer halvdelen af de 10 værste fejltyper i færre tilfælde i det offentlige og i uddannelsessektorens applikationer.

”De fleste applikationsproblemer i det offentlige og i uddannelsessektoren er ikke katastrofale. Ved at fortsætte med at gøre brug af DevSecOps-praksisser som konsekvent at scanne applikationer for defekter og at bruge adskillige testtyper kan udviklere i disse organisationer tage store skridt mod sikrere kode,” skriver Chris Eng, chief research officer hos Veracode i en pressemeddelelse.


TAGS
apps
offentlige
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S