Home » AOD Pro » FBI advarer om markant flere hackerangreb mod den finansielle sektor
FBI advarer om markant flere hackerangreb mod den finansielle sektor

FBI advarer om markant flere hackerangreb mod den finansielle sektor

Share

Angrebene karakteriseres som “credential stuffing” og foregår ved, at cyberkriminelle anvender millionvis af stjålne kontooplysninger og putter dem ind i specialiseret software, der tester de eksponerede oplysninger på tværs af hjemmesider

Den amerikanske nationale sikkerhedstjeneste FBI advarer om kraftig stigning i antallet af hackerangreb og forsøg på login målrettet banker og finansvirksomheder. Angrebene karakteriseres som “credential stuffing” og foregår ved, at cyberkriminelle anvender millionvis af stjålne kontooplysninger og putter dem ind i specialiseret software, der tester de eksponerede oplysninger på tværs af hjemmesider. Ifølge FBI udnytter de cyberkriminelle, at den samme adgangskode ofte bruges til forskellige konti og applikationer.

Cyberkriminelle anvender såkaldte “botnets” og angriber typisk de API’er, der benyttes af af banker og i den finansielle sektor.

Se også:  Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder

Angrebene virker pga. den enorme volumen af tilgængelige kontooplysninger, der er tilgængelige på Dark Web. De mange loginoplysninger testes automatisk, indtil de rammer plet. Angrebene er primært rettet mod banker og finansvirksomheder, fordi de har adgang til store pengebeløb.

Vigtig at skifte adgangskode

“Denne type angreb, credential stuffing, har ikke altid været specielt vellykkede. Men i takt med at botnets vokser, og at værktøjerne bliver mere og mere tilgængelige, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan man undgår at blive offer for angreb. Udover vidensdeling og træning er det vigtigt at ændre adgangskoder regelmæssigt og ikke bruge de samme loginoplysninger til forskellige tjenester. Brug af multifaktorlogin gør det også vanskeligere for cyberkriminelle at foretage automatiserede angreb”, siger Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks operationer i Norden.


TAGS
fbi
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S