Home » Optisk drev » Farvel til MiniDisc’en
Farvel til MiniDisc’en

Farvel til MiniDisc’en

Share

Den lille digitale disk, der var tænkt som en erstatning for kassettebåndet er død. Sony har stoppet produktionen efter 21 år

De fysiske medier har det svært i disse tider. Internettet er en hård konkurrent, der, særligt når det gælder tilgængelighed og brugeroplevelse er svær at hamle op med for de ældre digitale medier, der i stigende grad bliver lagt på hylden.

MiniDisc’en havde dog sine problemer allerede længe før internettet blev en trussel. Sony skabte formatet som en erstatning for kassettebåndet. I kraft af sin beskedne størrelse, holdbarhed og stabilitet, gav den klare fordele sammenlignet med det analoge kassettebånd om end den lydmæssigt ikke var på niveau cd’en.

Se også:  PlayStation 5 afsløret: Her er specifikationer, pris og lanceringsplan

De første MiniDisc-optagere var imidlertid dyre og på trods af prissænkningerne nåede diskene aldrig at få ordentligt fat i markedet, før de brandbare cd’er blev tilgængelige og blev det gængse format, når der skulle kopieres digitalt.

MiniDisc’en blev således aldrig mere end et niche-produkt, men formåede alligevel at opretholde et solidt marked i eksempelvis Japan i mange år.

Nu er det imidlertid slut. Ligesom cd’erne er salget kun faldet de sidste år, og Sony har derfor valgtr at nedlægge produktionen at både medier og optage/afspilningsudstyr. Andre producenter, som eksempelvis Onkyo vil dog fortsætte med at lave produkter som understøtter formatet nogen tid endnu.

Se også:  Sony løfter sløret for PlayStation 5 - så vild bliver den nye konsol


TAGS
MiniDisc
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S