Home » Software » Fart på harddisken
Fart på harddisken

Fart på harddisken

Share

Nogle gange skal der ryddes op på harddisken, men hvis du
kræver mere end den indbyggede oprydningsfunktion i Windows, så har Diskeeper
et godt bud på et oprydningsprogram til harddisken

Hvis du er bare tilnærmelsesvis som undertegnede, når det kommer til at installere på harddisken, slette igen, lægge billeder ind, rippe film og musik og generelt tvinge harddisken til at yde hele tiden, ja så har du med statsgaranti også en harddisk, der i den grad trænger til en grundig oprydning.

Der findes en lang række af forskellige programmer til at hjælpe med den øvelse, men der er stor forskel på, hvor godt eller effektivt de klarer opgaven.

Et af de programmer, der i mange år har været blandt de bedste til opgaven, er Diskeeper, der nu er kommet på gaden i version 2010 (innovativ navngivning, ikke?). Alt om DATA måtte selvfølgelig teste programmet og se, om det var muligt, at det fik redaktørens hårdt prøvede harddisk til at køre bare en anelse hurtigere.

En hårdt prøvet maskine

Testmaskinen, som programmet skulle installeres på, var udstyret med 2 harddiske på hver 1TB sat i raid 0. Der var ikke så meget fri plads på diskene, kun omkring 350GB, pladsen var optaget af diverse filer, programmer og ikke mindst over 1TB af videofiler, der blev rippet og lagt over på harddisken, mens computeren ellers arbejdede med andre ting.

Se også:  Her er de bedste gratis-programmer lige nu

Altså en maskine med rig mulighed for forbedring. Hastigheden på harddisken var dog ikke så slem, men det skyldtes primært opsætningen i raid 0, og selv den kunne helt skjule det faktum, at harddiskene arbejdede hårdt for at følge med.

Diskeeper 2010 blev så installeret på computeren, og vi regnede nu med, at vi skulle til at indstille en hel masse omkring, hvor og hvornår de forskellige ting skulle klares.

Men næ nej, da først programmet var installeret på computeren, var det også klar til at arbejde, og det havde konfigureret sig selv til at arbejde bedst muligt på vores computer.

Normalt er konfiguration ikke det, man tænker mest på, når det handler om et defragmenteringsprogram, men med Diskeeper er det lidt anderledes. Programmet bruger nemlig en række teknologier, som du kan slå til og fra og endda sættes til kun at fungere i bestemte tidsrum.

»IntelliWrite« er en teknologi, som programmet bruger, der forsøger at forhindre op til 85 procent af fragmenteringen løbende ved hele tiden at skrive filer til disken, så systemet ikke selv skaber fragmentering.

»InvisiTasking« er en anden teknologi som Diskeeper har været kendt for i et par år. Denne teknologi gør, at computeren løbende defragmenterer harddisken, men den arbejder kun, når den ikke stjæler ressourcer din computer skal bruge andre steder.

Se også:  4 fantastiske gratis programmer

Den sidste teknologi som Diskeeper gør brug af, er »I-FAAST«, en filoptimeringsteknologi der gør, at filerne hurtigere kan blive tilgået, hvis de bruges ofte. I-FAAST holder øje med, hvilke filer der bliver brugt meget og placerer dem, så de hele tiden ligger tilgængelige for systemet. På den måde bliver hele dit system hurtigere.

Vores oplevelse

Vi var med det samme imponerede over Diskeeper 2010. I løbet af ganske få minutter havde programmet analyseret vores computer, og så gik den ellers i gang med at optimere. Det spændende var, at den gjorde det helt i baggrunden, og vi arbejdede (læs spillede World of Warcraft og rippede dvd’ere) helt ubesværet samtidig.

Efter en lille halv times tid, kiggede vi igen i kontrolpanelet på Diskeeper 2010, og der kunne vi se, at vores computer var optimeret, og at Diskeeper lå og hyggede sig, mens den overvågede computeren.

Da vi så målte lidt på opstartstider, både af computeren og af forskellige programmer, kunne vi konstatere, at vores computer var blevet markant hurtigere.

Opstarten af Windows 7 var blevet 36 procent hurtigere, mens opstart af programmer i gennemsnit var blevet 29 procent hurtigere. Åbning af meget store filer i InDesign (et dtp-program) var ligeledes blevet hurtigere, her var tiden faldet med 19 procent.

Alt i alt en imponerende bedrift, og Diskeeper 2010 bliver ikke fjernet fra testcomputeren lige med det samme.


Diskeeper 2010 Professional
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Et superprodukt. Det fungerer bare, du skal ikke
pille ved det, og det belaster stort set ikke din maskine. Hvad mere er der at
sige? Diskeeper 2010 har muligheden for at gå hen og blive årets
softwareprodukt.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
defragmentering
diskeeper
oprydning
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S