Farlige og ulovlige valgplakater fjernes effektivt med ny app

Farlige og ulovlige valgplakater fjernes effektivt med ny app

Share

På trods af utvetydige regler for ophængning af valgplakater, fjerner landets kommuner hver dag adskillige ulovlige valgplakater, på kandidaternes regning. Med ny app kan borgere give praj om ulovlige plakater

På slaget 12 lørdag den 28. oktober stormede tusindvis af kandidater og partisoldater op i landets lygtepæle for at sikre sig de bedste pladser til valgplakater. Få timer senere var samtlige trafikårer plastret til med smilende ansigter på farvestrålende baggrunde. Trængslen langs vejene har presset kandidaterne til at se stort på reglerne for ophængning af valgplakater, og mange steder hænger de for lavt, så de skygger for bilisternes udsyn, eller cyklister kan støde ind i dem.

Se også:  Ny app gør det enkelt at parkere

For at gøre det nemmere for borgere at underrette om ulovlige plakater er flere kommuner begyndt at anvende borgertip-apps, der samtidig letter myndighedernes administration betragteligt. Plakater, der hænger til decideret fare for trafiksikkerheden, pilles ned af kommunen med det samme. I andre tilfælde, får kandidaten 24 timer til at pille den ned. Og som noget nyt ved dette valg sendes regningen for nedtagningen til den ansvarlige – enten kandidaten eller partiet.

Del denne