Home » Andet » Farlig virus spredes via SMS på Android-telefoner
Farlig virus spredes via SMS på Android-telefoner

Farlig virus spredes via SMS på Android-telefoner

Share

Den såkaldte Mazar-virus er blevet sendt til omkring 100.000 danske Android-telefoner.

Hvis du ejer en Android-telefon, skal du være på vagt overfor SMS’er fra et nummer du ikke kender, der indeholder et inficeret link.

Bagmændene bag Mazar-virussen har nemlig ondsindede hensigter. Virussen, der er blevet sendt til omkring 100.000 danske Android-telefoner, har til hensigt at stjæle dine private data gennem din aktivitet på nettet.
Det skriver den engelske avis The Verge.

Modtager du en SMS med Mazar-virussen, er du ikke blevet ramt, og så længe du ikke klikker på linket i beskeden er du ikke i farezonen. Får du derimod klikket på linket og dermed installeret den farlige software, er du i fare for at dine personlige informationer og kodeord bliver misbrugt.

“Vær altid på vagt når du modtager en SMS fra et nummer, du ikke kender. Venter du på en SMS eller MMS fra din veninde i udlandet, så kontakt altid den pågældende person, før du trykker på noget. Og hvis ikke det er noget hun kender til, så slet beskeden med det samme”, siger Janus R. Nielsen, der er IT-Sikkerhedsekspert hos it-firmaet www.anytech365.com

Det er det danske sikkerhedsfirma Heimdal Security, der har opdaget den ondsindede Mazar-virus. Virussen kommer formentlig fra Rusland, da virussen automatisk går uden om telefoner, hvor sproget er sat til russisk.

Den danske IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen, der også er grundlægger af MYMobileSecurity, har beskæftiget sig meget med sikkerheden på mobile enheder.

“Jo mere vi bruger vores smartphones til følsomme data som NemID og netbank, jo mere attraktivt bliver det for hackere at få fingrene i telefonerne. Det er en tendens, der kun lige er startet, som vi i fremtiden vil se meget mere til, siger Janus R. Nielsen.

Han kommer derfor her med 6 gode råd til at beskytte sin smartphone mod it-angreb.

1: Undgå falske applikationer
Vær først og fremmest opmærksom på falske applikationer, der sender data fra mobilen tilbage til bagmændende, der ofte forsøger at få de falske apps til at ligne velkendte og populære apps. En god idé er at tjekke andre brugeres anmeldelser af appen, før du beslutter dig for at installere den. Undgå derfor helt nye apps, der ikke har fået nogle anmeldelser.

2: Brug pinkoder
Lås din smartphone med både en pinkode til selve mobilen og også til sim-kortet, så du er bedre sikret mod ubudne gæster.

3: Pas på åbne netværk
Vær opmærksom når du logger på åbne netværk, der ikke kræver en adgangskode. Undgå at tilkoble din smartphone til disse netværk, hvis du skal tjekke din netbank eller handle på nettet. It-svindlere kan stå bag åbne netværk og dermed snuppe dine personlige data. Det bedste er derfor udelukkende at logge på netværk, der kræver en adgangskode.

4: Tag backup
Det er en god idé løbende at tage backup af dine vigtige data på mobilen, som billeder, videoer, kontakter osv. Det kan du gøre ved manuelt at tilslutte mobilen til computeren og dermed kopiere tingene over. Men for at det skal være endnu nemmere, kan du bl.a. anvende iCloud eller dropbox.

5: Brug Antivirus-program
Mange bruger både sin smartphone til private og arbejdsrelaterede data, som ikke skal havne i hænderne på de forkerte. Hvis ikke allerede du har et antivirus-program på din mobil, er det vigtigt at skaffe det, så dine private billeder og vigtige passwords forbliver private.

6: Vær kritisk
Ligeså vel som du kan klikke på et inficeret link fra din computer, kan det også ske fra din mobil. Det kan både være fra en falsk e-mail eller SMS, du har fået tilsendt eller et link på de sociale medier. Vær derfor kritisk og brug din sunde fornuft, før du klikker på et link, en fil eller andet der virker mistænktsomt.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S