Farlig virus spredes via SMS på Android-telefoner

Farlig virus spredes via SMS på Android-telefoner

Share

Den såkaldte Mazar-virus er blevet sendt til omkring 100.000 danske Android-telefoner.

Hvis du ejer en Android-telefon, skal du være på vagt overfor SMS’er fra et nummer du ikke kender, der indeholder et inficeret link.

Bagmændene bag Mazar-virussen har nemlig ondsindede hensigter. Virussen, der er blevet sendt til omkring 100.000 danske Android-telefoner, har til hensigt at stjæle dine private data gennem din aktivitet på nettet.
Det skriver den engelske avis The Verge.

Modtager du en SMS med Mazar-virussen, er du ikke blevet ramt, og så længe du ikke klikker på linket i beskeden er du ikke i farezonen. Får du derimod klikket på linket og dermed installeret den farlige software, er du i fare for at dine personlige informationer og kodeord bliver misbrugt.

“Vær altid på vagt når du modtager en SMS fra et nummer, du ikke kender. Venter du på en SMS eller MMS fra din veninde i udlandet, så kontakt altid den pågældende person, før du trykker på noget. Og hvis ikke det er noget hun kender til, så slet beskeden med det samme”, siger Janus R. Nielsen, der er IT-Sikkerhedsekspert hos it-firmaet www.anytech365.com

Det er det danske sikkerhedsfirma Heimdal Security, der har opdaget den ondsindede Mazar-virus. Virussen kommer formentlig fra Rusland, da virussen automatisk går uden om telefoner, hvor sproget er sat til russisk.

Del denne