Test: Fantastisk smartphone med en lille smule 4K

Test: Fantastisk smartphone med en lille smule 4K

Share

Xperia Z5 Premium er verdens første smartphone med 4K-skærm. Men gør den ekstremt høje opløsning virkelig nogen forskel?

De fleste mobiler har skærme, der matcher et godt tv i skarphed, selvom de er ti gange mindre. Højere opløsning er derfor ikke ligefrem det, vi går og sukker efter. Så betyder det virkelig noget, at Sony har klemt 8.294.400 pixel – eller hvad man mere mundret kalder 4K – ned i den nye Xperia Z5 Premium? Vi kiggede nærmere på sagen.

Velkendt design  
Mobilen er storebror til Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact, der kom på markedet for nylig. Med en skærm på 5,5”  hører den til phablet-kategorien, og må derfor konkurrere med kæmper som Samsung Galaxy S6 edge+, iPhone 6S Plus og Nexus 6P.

Se også:  Her får du de mest populære mobiler billigst

Designet er velkendt. Xperia Z5 Premium ligner langt henad vejen sine mindre familiefæller, blot er glasset på bagsiden blankt i stedet fot mat. Har man sølvmodellen, betyder det faktisk, at man kan bruge bagsiden som spejl, men udover det har glasset ikke de store fordele, og det undrer os ærlig talt, at Sony bliver ved med at bruge materialet, der indtil videre kun har givet problemer.

Del denne