Home » Gaming & Konsoller » Fang ideen, når den opstår
Fang ideen, når den opstår

Fang ideen, når den opstår

Share

De bedste ideer opstår, når du mindst venter dem. Microsoft OneNote er din elektroniske notesbog, som du kan bruge til at fange, dele og samarbejde om din ide, ligesom du kan gemme det, der har inspireret dig til at få den.

Microsoft OneNote er din elektroniske notesbog, som du kan bruge til at gemme, organisere og dele dine notater, ideer, baggrundsviden og anden information i.

Ikke kun tekst

OneNote er genialt til håndtere ustruktureret indhold. Får du en brillant ide, er du ikke begrænset til bare at skrive den ned. Det er nemlig ikke kun tekst, du kan gemme i OneNote.

Du kan optage lydklip, indsætte billeder, skærmbilleder og video samt skrive dokumenter ud til OneNote fra andre programmer. Det er også muligt at indsætte skærm-udklip fra programmer (med Windows-tasten+S) eller fra hjemmesider.

På den måde er det nemt at fastholde det, der var inspirationen for den ide, du har fået.

Du kan tilmed indsætte håndskrevne notater i One-Note – enten indscannet fra en lap papir eller med en elektronisk pen. OneNote kan så konvertere håndskriften til klar tekst, også selv om noterne er på dansk (kræver Microsoft Windows 7).

På samme måde er det muligt at konvertere tekst fra billeder eller i indskannede udklip fra bøger, aviser eller andre papirmedier til tekst i One-Note.

Du behøver ikke gemme dine sider. Det gør OneNote helt automatisk, så snart du har skrevet eller sat f.eks. et udklip ind på en side i OneNote.

[pt id=’2007475′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan dokke One-Note til kanten af skærmen så du kan bruge den som notesblok når du arbejder med andre programmer. Det gøres ved hjælp af Dok-knappen i Hurtigt start-værktøjslinjen i OneNote.”‘]

Du kan dokke One-Note til kanten af skærmen, så du kan bruge den som notesblok, når du arbejder med andre programmer. Det gøres ved hjælp af Dok-knappen i Hurtigt start-værktøjslinjen i OneNote.

Masser af plads

I modsætning til hvordan du arbejder med notater i en papirnotesbog, giver OneNote dig mulighed for at tilføje, flytte og slette alt på siderne og i sektionerne.

Se også:  Microsoft investerer massivt i Danmark: Etablerer grøn datacenterregion

Du kan tilføje mere plads hvor som helst, når du har brug for det, ligesom du kan trække notater, tegninger, billeder eller lister rundt mellem de enkelte sider, sektioner eller notesbøger.

Det sparer tid og mange genskrivninger af de samme informationer og gør det let at organisere dine notater efter bestemte emner eller projekter.

Organiser dine tanker

Kræver ideen lidt mere research, kan du oprette en hel ny notesbog til den og organisere den med dine egne faner og sider. På den måde kan du gå systematisk frem og få organiseret al den viden, der er baggrunden for din ide.

Du kan oprette alle de notesbøger, du vil, og du kan tilmed dele dem med dine kollegaer, så I kan arbejde sammen i dem.

Det giver helt nye muligheder for sparring, der ikke er begrænset til at foregå i det samme lokale, men lige så let kan lade sig gøre på tværs af landegrænser og tidszoner.

Søg i notaterne

Ikke nok med at du har total frihed til at organisere, flytte og opdele dine notater du kan også søge i dem.

I stedet for at skulle bladre gennem en masse papirsider kan du hurtigt genfinde alt, hvad du har noteret om et bestemt emne eller genfinde notaterne frem fra et møde, du har holdt for længe siden, og genbruge dem.

Det kan f.eks. være notaterne fra alle de møder, du har holdt med en given kunde, som du lige vil kigge igennem, inden du skal holde det næste møde med kunden.

Søgefunktionen gør OneNote til en uvurderlig følgesvend i hverdagen, og du kan også gennemsøge tekst i billeder og indscannede notater.

Du skal bare gøre dem søgbare ved at højreklikke på dem og vælge Gør teksten søgbar på i genvejsmenuen og så vælge det sprog, teksten er skrevet på.

Sådan kan du gemme og organisere dine notater i notesbøger, sektioner og sider. Du kan dele relevante bøger, sektioner og sider med kollegaerne enten via SharePoint eller over internettet.

[pt id=’2007476′ size=’large’ link=’file’]

 

A. Dine notesbøger

Du kan oprette det antal notesbøger, du har brug for. Alle notesbøger vises i navigationsruden yderst til venstre i programvinduet. I stil med Microsoft Outlook 2010 kan navigationsruden minimeres.

Se også:  Microsoft er hackernes nye yndlingsbrand

B. Sektioner

Hver notesbog er opdelt i sektioner. Du kan indsætte de sektioner, du har behov for og flytte eller kopiere sektioner mellem de enkelte notesbøger, ligesom du kan kopiere og flytte sider mellem de enkelte sektioner.

C. Her skriver du dine notater

Hver enkelt side har en overskrift, og OneNote registrerer automatisk, hvornår siden er oprettet, samt hvornår der sidst er ændret på siden.

De enkelte notater på siden indsættes i en særskilt ramme, der kan flyttes rundt på siden eller kopieres til andre sider.

Opretter du en opgaveliste, kan de enkelte opgaver tildeles et opfølgningsflag, så opgaverne også optræder i Opgavelisten i Outlook.

D. Sider og undersider

Du kan indsætte alle de sider og undersider, du har brug for i de enkelte sektioner i notesbogen.

Højreklikker du på sidefanen, kan du gruppere siderne, så undersider klappes sammen. Du kan flytte siderne til en anden sektion ved at markere dem og trække dem over på en anden sektionsfane.

Du opretter en ny side ved at højreklikke på en af siderne i sektionen og vælge Ny side i genvejsmenuen.

E: Slut med gule lapper

Dobbeltklikker du på OneNote-ikonet i informationsområdet, åbnes en såkaldt margennote, du kan bruge som en elektronisk post-it-lap.
Højreklikker du på ikonet, kan du anvende Skærmklip-værktøjet ved at vælge Opret skærmklip.

F. Søgbar tekst i billeder

Indsætter du et udklip fra f.eks. en bog eller en avisartikel som et billede i One-Note, kan du gøre teksten i billedet søgbar ved at højreklikke på billedet og vælge Gør teksten søgbar på i genvejsmenuen.

Vælg derefter det sprog, teksten er skrevet på, så indekseres teksten i billedet, så du kan genfinde udklippet, næste gang du søger på et emne, der er omtalt i det.


TAGS
Guide
ideer
Microsoft
onenote
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S