Home » AOD Pro » It-afdelinger plages af falske sikkerhedsalarmer – og det er dyrt
It-afdelinger plages af falske sikkerhedsalarmer – og det er dyrt

It-afdelinger plages af falske sikkerhedsalarmer – og det er dyrt

Share

It-sikkerhed er højt på dagsordenen i virksomheder og andre organisationer, men en bieffekt er en masse falske alarmer, som koster tusindvis af kroner og i sig selv udgør en sikkerhedsbrist

It-afdelinger og sikkerhedsteams i navnlig større virksomheder plages af en masse falske sikkerhedsalarmer, som koster tid og penge. Problemet vokser, i takt med der bliver sat mere og mere kraftigt spot på sikkerheden.

Det er ikke kun en oplevelse, som mange it-afdelinger har. Nu er der også sat tal på udfordringen. Sikkerhedsfirmaet Invicti Security har trukket seks års data fra sine sikkerhedsløsninger, og firmaet har opdaget, at i en gennemsnitlig organisation, hvor sikkerhedsfolkene administrerede over 500 websites og applikationer, trak hvert af disse kontrolpunkter mere end 20 sårbarhedsrapporter om året, skriver IT Pro Portal. Det bringer antallet af mulige sårbarheder, som skal kontrolleres og undersøges, op på 10.000 årligt.

Se også:  Dårligt nyt for it-sikkerheden: Hackere spreder nu malware i containerformat

Mange af rapporterne er falsk positive, dvs. der ikke er sket noget kritisk. Ifølge sikkerhedsfirmaet betyder det, at der foretages analyse af utroværdige rapporter i 10.000 timer på et år.

Dyrt og farligt

Omsat til økonomi betyder det, at virksomhederne taber en halv million dollar – over 3 millioner kroner – hvert eneste år, ifølge Invicti.

Konsekvensen kan også være, at der trækkes arbejdskraft væk fra de alvorlige angreb, eller at angrebene, når de virkelig kommer, risikerer at blive overset. De drukner i falske alarmer.

En af grundene til de mange falske alarmer er, at it-sikkerhedsfolk hele tiden får tilbudt nye værktøjer mod forskellige former for trusler. Det har medvirket til en alarmtræthed – en “Ulven kommer”-effekt – hvilket i sig selv er en risiko.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

TAGS
It-sikkerhed
malware
Sikkerheds

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S