Home » Sikkerhed » Falske fodboldhelte stjæler dine kontooplysninger
Falske fodboldhelte stjæler dine kontooplysninger

Falske fodboldhelte stjæler dine kontooplysninger

Share

Det forestående EM har affødt et væld af falske spillerprofiler, som kan stjæle kontooplysninger gennem Twitter. Sikkerhedseksperten fra Kaspersky er imidlertid klar med et par gode råd til at gennemskue en falsk Twitter-Ronaldo …

Når EM-slutrunden sparkes i gang i morgen, kan millioner af fans verden over holde sig orienteret på spillernes Twitter-profiler og følge idolernes egne opdateringer. Men som Kaspersky Lab advarer forud slutrunden, skal man være på vagt over for uofficielle spillerprofiler på Twitter, fordi de kan inficere både computere og smartphones med malware.

»Hovedreglen er, at de cyberkriminelle kobler sig på populære trends og begivenheder – som eksempelvis det forestående EM i fodbold – og udnytter muligheden til at begå kriminalitet. Her har vi tidligere set eksempler på falske spillerprofiler på Twitter, som ender med at inficere brugernes computere med skadeligt indhold og eksempelvis aflure kreditkortinformationer. Derfor opfordrer vi som altid brugerne til at være varsomme, når de færdes på nettet,« fortæller David Jacoby, senior security researcher fra Kaspersky Lab, som kommer med et par gode råd til, hvordan man hurtigt kan spotte en uofficiel spillerprofil på Twitter.

Se også:  Adobe og Real Madrid i partnerskab: Millionvis af fodboldfans får personaliseret indhold

En godkendt og officiel Twitter-profil vil have et hvidt flueben på en blå baggrund ved siden af brugerprofilen. Som det eksempelvis er tilfældet med superstjernen Cristiano Ronaldo fra Portugal.

Se også grundigt på brugernavn og billede: De store stjerner bruger altid professionelle billeder og mundrette navne. Eksempelvis er en profil som ”Ronaldo0001” ikke Cristiano Ronaldos officielle Twitter-profil.

Kaspersky Lab understreger dog, at fans godt kan oprette spillerprofiler på Twitter, uden at de indeholder skadelig kode.

Billedet viser den officielle Ronaldo-profil på Twitter.


TAGS
EM
Fodbold
it-kriminalitet
Twitter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S