Falske Facebook-profiler er hackernes favorit-våben

Falske Facebook-profiler er hackernes favorit-våben

Share

Døde blogs og falske Facebook-profiler var hackernes mest anvendte våben i 2015.

Professionelle hackere angriber i stigende grad via sociale medier. Facebook Scams, hvor hackerne lokker Facebook-brugere til at klikke på inficerede links, var den mest udbredte hackermetode i 2015. Samtidig steg antallet af WordPress-blogs benyttet til hackerangreb med 221 procent i 2015. Det viser en ny sikkerhedsrapport fra it-virksomheden Cisco.

Sociale medier er efterhånden blevet en del af dagligdagen for de fleste danskere. Men også for cyber-kriminelle, der i 2015 særligt har haft Facebook og WordPress i sigtekornet. Det viser Ciscos Annual Security Report 2016.

Facebook er verdens største sociale medie, og alene i Danmark har 95 procent af befolkningen en Facebook-profil. Men danskerne skal være opmærksomme på, hvilke opslag de klikker på. Ifølge Ciscos nye sikkerhedsrapport er Facebook Scams den mest anvendte hackermetode i 2015.

Se også:  Guide: Lav en Twitter Bot på Raspberry Pi

Fænomenet kaldes også ’social engineering’, hvor hackere lokker godtroende brugerne til at klikke på inficerede links, der dermed får installeret ondsindet malware, så hackerne kan få adgang til deres virksomheders netværk.

Ifølge Ciscos tekniske chef i Danmark, Henrik Stær, afspejler tendensen den voksende betydning, som sociale medier som Facebook har for folks internetforbrug:

Del denne