Home » Mobiltelefon » Færre fejl i adressebogen med ny dansk app
Færre fejl i adressebogen med ny dansk app

Færre fejl i adressebogen med ny dansk app

Share

Alle med mobiltelefon kender til besværet med at holde adressebogen ved lige, men for ejere af en smartphone er der nu hjælp til det problem. Det sker med en ny danskudviklet app – Uptact hedder den – og den hjælper til med at holde styr på kontaktoplysningerne – og dermed adresseregistrets anvendelighed

Uptact fås til iPhone og Android, og den er baseret på et ”single point of contact”-koncept. Det betyder, at en smartphoneejer, der har installeret Uptact, kan opdatere og tilføje kontaktoplysninger til alle de steder, hvor brugeren selv indgår i en adressebog, hvis ejer selv har Uptact på telefonen.

Opdateringen sker automatisk uden at besvære sig med at sende hver enkelt en sms- eller e-mail-besked herom. Brugeren vil også selv få automatiske opdateringer fra andre Uptact-brugere uden at skulle bekymre sig om indtastning i egen adressebog, når der er ændringer.

»Når man for eksempel skifter job, får man ikke altid kommunikeret rundt til forretningsforbindelser, tidligere kolleger, familie, venner, sportsvenner eller forældrene fra børnenes skoleklasse, at mobilnummeret nu er ændret. Får man alligevel sendt beskeden rundt, bliver det ikke altid registreret af andre, der er midt i en travl hverdag,« siger Lars Hartvig Linaa, idemand til Uptact og medejer af firmaet.

Se også:  Guide: Sådan laver du selv mobilapps helt uden at kode

Enkel brugerflade

Uptact kræver minimum Android 2.2. eller iPhone 3GS, er hurtigt installeret og søger selv efter startopsætningen og valg af land efter andre Uptact-brugere ud fra den eksisterende adressebogs kontakter.

»Vi studerede andre løsninger i markedet og har ledt efter enkelhed i login-procedurer, skærmmængder, indstillinger og virkemåder. Vi ønsker, at det skal være intuitivt at anvende vores app, fordi man ikke skal ind i den hver dag. Man skal kunne anvende den første gang. Og igen efter en måned,« forklarer Lars Hartvig Linaa.

Forskellen

Forskellen i forhold til andre opdateringstjenester er, at Uptact tilføjer og skriver i eksisterende konti på telefonen og tilfører opdaterede kildedata i adressebogen. Uptact opretter således ikke endnu en konto til adresser, men skriver direkte til alle telefonens konti.

På den måde arbejder Uptact så sammen med og på tværs af Google-, Apple- og Microsoft-platformene, der ellers gensidigt forsøger at bremse hinandens adgang til og fra adressebøgerne. Uptact sørger for gennem samarbejdet med de forskellige konti at opdatere hele vejen rundt. Har man sin backup eller synkronisering eksempelvis i relation til iCloud eller Google Contacts, er der derfor automatisk opdatering til disse også.

Se også:  Sikkerheden i virksomheder kan blive truet af EU-krav til Apples mobiltelefoner

Brugeren vil stadig anvende sin normale adressebog, det vil sige, at han eller hende ikke skal ændre på den måde, adressebogen anvendes i dag. Han eller hun vil stadig skulle ringe ud, sende sms og trykke på adressefeltet i den normale adressebog. Men i stedet for at mangle eller have få oplysninger kan han nu lade Uptact fylde de manglende oplysninger ud med pålidelige data valideret af kilden selv gennem Uptact og videre ind i adressebogen.

Gratis for forbrugerne

Basisproduktet, der downloades fra App Store eller Google Play, er gratis og dækker de flestes behov. Pengene, der skal drive udvikling og ”back end”, skal dog tjenes for at sikre servicens fremtid, og derfor vil der på sigt komme muligheder for at købe udvidelser, hvor mere avancerede features vil indgå. Der vil desuden blive udviklet en professionel version, der sigter på anvendelse i virksomheder.


TAGS
app

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S