Home » Internet » Facebook skifter navn
Facebook skifter navn

Facebook skifter navn

Share

Selskabet bag Facebook skifter nu navn, for at gøre det tydeligere at det har mere at byde på end Facebook

Nej, den tjeneste mange af os besøger adskillige dagligt for at tjekke vennernes opdateringer, nyheder, begivenheder og meget andet, skifter ikke navn. I hvert fald ikke lige nu.

Det er selskabet bag, Facebook Inc, der nu tager navneskifte. Det annoncerede selskabets CEO, Mark Zuckerberg, ved et virtuelt pressemøde i går. Det nye navn er Meta og ændringen sker for at markere et skifte fra det sociale medie Facebook, som den primære platform, til et “metavers”, som de kommende år skal udvikles.

Klodset afledningsmanøvre?

Hvordan dette metavers helt konkret kommer til at se ud er lidt abstrakt, men det vil grundlæggende består i en virtuel verden, med omfattende muligheder for at interagere med mennesker man ikke er i samme fysiske rum med. Facebook vil ikke være direkte forbundet til dette og med tiden forventes det at brugerne bevæger sig over i meta-universet. Mark Zuckerberg regner med at over en millard mennesker vil gøre brug af det indenfor de næste ti år.

Se også:  Elon Musk køber Twitter - det vil han gøre med tjenesten

Mange ser dog gårdagens pressemøde og navneskiftet som et forsøg på at slippe væk fra den dårlige omtale Facebook har fået den seneste tid. Det er blandt andet kommet frem, at selskabet fremmer en ringe kropsopfattelse hos piger, der bruger Instagram (som ejes af Facebook) i kraft af tjenestens algoritmer, der er skabt for at tjene penge på at fremhæve negative historier, som holder brugerne længere tid på platformen.


TAGS
Facebook
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S