Home » Sociale medier » Facebook oversvømmes af falske profiler
Facebook oversvømmes af falske profiler

Facebook oversvømmes af falske profiler

Share

Vær varsom når du accepterer venneanmodninger på Facebook. For tiden får tusindvis af brugere anmodninger fra personer, der egentlig er kendte venner. Men profilerne er falske – fotoet er på frækkeste vis stjålet fra en af vennens profiler, og navnet er kopieret. Læs her, hvordan du undgår at ryge i fælden

Hvad handler det om? De hackede profiler benyttes til at linke deres venner på fotos af briller, som gør opmærksom på angivelige specialtilbud. Bagved gemmer der sig så et link til onlineshops, som ved første blik fremstår professionelle, men i virkeligheden er phishing-sider. For tiden lokkes der især med billige Ray-Ban-briller.

Sådan kan du kende de falske tilbud

At købe briller på internettet i stedet for at købe dem hos forhandleren på hjørnet, bliver mere og mere til en trend, siger Phil Thomas, synsspecialist hos online-optikeren Edel-Optics. Man bør dog være opmærksom på nogle ting, for at man ikke lander på sådanne phishing-sider.

Se også:  5 gode råd til at undgå identitetstyveri på Facebook

Prisen må ikke være for lav. “En Ray-Ban fås aldrig for under 50 euro, det ville medføre tab hos sælgeren“, konstaterer Thomas. Falske sider har derudover ofte ikke nogen ordentlig kolofon, og teksterne indeholder et hav af stavefejl og grammatiske fejl.

Derudover bør brillerne i butikken altid være udstyret med et model- og farvenummer samt angivelse af størrelsen. Modelnummeret starter med RB, hvorefter der kommer fire tal. Farvenummeret er noget mere kompliceret. Det kan bestå af en kombination af tal og bogstaver, der består af op til seks tegn. “Hvis man ikke er sikker, kan man også sammenligne med Ray-Ban’s officielle homepage“, siger Edel-Optics-eksperten.

Se også:  5 gode råd til at undgå identitetstyveri på Facebook

Potentielle købere bør også blive mistænksomme, hvis der kun tilbydes et begrænset antal modeller, idet Ray-Ban´s sortiment består af mere end 100 forskellige modeller. Det er ligeledes mistænksomt, hvis det kun er forudbetaling, der er angivet som betalingsform. Generelt bør der i en onlineshop mindst tilbydes fire til fem betalingsformer.

På de falske sider er det ofte sådan, at man først skal registrere sig på en portal, for at få rabatten. Seriøse forhandlere spørger først efter adresser eller registreringer ved købet.

Hos online-forhandleren Edel-Optics hører Ray-Ban også til blandt de mest solgte mærker. “Alle kender dem og alle har dem, både de kendte og de helt almindelige borgere. Det er sikkert en af grundene til, at lige netop Ray-Ban-briller så ofte bliver forfalskede“, siger Thomas.


TAGS
Facebook
venneanmodning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S