Facebook oversvømmes af falske profiler

Facebook oversvømmes af falske profiler

Share

Vær varsom når du accepterer venneanmodninger på Facebook. For tiden får tusindvis af brugere anmodninger fra personer, der egentlig er kendte venner. Men profilerne er falske – fotoet er på frækkeste vis stjålet fra en af vennens profiler, og navnet er kopieret. Læs her, hvordan du undgår at ryge i fælden

Hvad handler det om? De hackede profiler benyttes til at linke deres venner på fotos af briller, som gør opmærksom på angivelige specialtilbud. Bagved gemmer der sig så et link til onlineshops, som ved første blik fremstår professionelle, men i virkeligheden er phishing-sider. For tiden lokkes der især med billige Ray-Ban-briller.

Sådan kan du kende de falske tilbud

Se også:  Svindlere udnytter Facebook til ny phishing-svindel

At købe briller på internettet i stedet for at købe dem hos forhandleren på hjørnet, bliver mere og mere til en trend, siger Phil Thomas, synsspecialist hos online-optikeren Edel-Optics. Man bør dog være opmærksom på nogle ting, for at man ikke lander på sådanne phishing-sider.

Prisen må ikke være for lav. “En Ray-Ban fås aldrig for under 50 euro, det ville medføre tab hos sælgeren“, konstaterer Thomas. Falske sider har derudover ofte ikke nogen ordentlig kolofon, og teksterne indeholder et hav af stavefejl og grammatiske fejl.

Del denne