Nu får vinylpladen bedre lyd

Nu får vinylpladen bedre lyd

Share

Ny 3D-laserteknologi gør det hurtigere at producere de eftertragtede vinylplader og sikrer bedre lyd, længere spilletid og højere volumen

Vi vil er vant til vinylentusiasternes evige prædiken om, at de sorte skiver leverer langt bedre lyd end CD og diverse andre digitale lydformater. Men vinyllyden kan blive endnu bedre end den er i dag. Det skal ny 3D-laserteknologi sørge for. Den østrigske virksomhed Rebeat Digital har netop ansøgt om et EU-patent på en ny måde at producere vinyler. 

Det skriver Digital Music News.

I stedet for at skære lyden direkte ned i en lakplade, som man hidtil har gjort, laves der en computergenereret 3D-model af masteren med helt præcis angivelser af pladerillernes dybde og justering af frekvensområderne. Dernæst skæres 3D-modellen direkte ned i metalstemplet ved hjælp af en særlig laserbrænder. 

Se også:  Farvel til kablerne: Den komplette guide til trådløs musik

Ifølge Rebeat Digital vil metoden optimere pladerillernes struktur så meget, at det både vil medføre en mere veldefineret lyd samt øget spilletid og volumen. Op til 30 procent mere musik vil der kunne klemmes ned på de nye skiver.

Del denne