Home » Kamera » Få super-billeder med det handy systemkamera
Få super-billeder med det handy systemkamera

Få super-billeder med det handy systemkamera

Share

Feriebilleder med mobilen er o.k. Men hvis du vil gemme familieoplevelserne i flot billedkvalitet uden at skulle slæbe rundt på et tungt spejlreflekskamera, så skal du have et af de nye systemkameraer

Det er ikke mange år siden, Olympus gav det moderne, digitale systemkamera sit gennembrud, og nu er vi i gang med tredje generation af systemkameraer fra den japanske producent. Andre producenter er nået til generation to, og dermed er det et faktum, at vi forbrugere har taget vel imod kameratypen, som mange spåede en hurtig død.

Hvorfor er det en succes? Fordi du får den fremragende billedkvalitet, som kendes fra et spejlreflekskame-ra. Samtidig får du de små dimensioner fra kompaktkameraerne. Derved bliver systemkameraet til et interessant alternativ til kompaktkameraet eller mobiltelefonens kamera, når du for eksempel drager på ferie med familien.

Systemkameraet har udskifteligt objektiv ligesom spejlreflekskameraet. Det har kompaktkameraet eller mobiltelefonen ikke. Det har til gengæld ikke noget spejlsystem inden i kamerahuset. Derfor kan det formgives på en langt mere brugervenlig måde. Du skal ikke slæbe rundt på en kæmpe klods for at kunne tage gode billeder. Og billedkvaliteten er helt i top. Det afslører stortesten i dette Datatid.

Se også:  Olympus OM-D E-M5 MKIII [TEST]: Kreativ genvej til professionelle fotos

Samtidig kan du tilpasse kameraet til det, som du skal anvende det til. For du kan vælge mellem mange forskellige objektiver – med zoom, med fast brændvidde osv.

[pt id=’2020443′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan vælge i et bredt udbud af objektiver og tilbehør.”‘]

Du kan vælge i et bredt udbud af objektiver og tilbehør.

Der er da nogle ulemper

Men der må da også være ulemper? Hvorfor ikke bare købe et kompaktkamera med masser af zoom? Masser af gode kameraer har jo ét fast objektiv, som dækker området fra vidvinkel til tele. Og det er da også et reelt alternativ til systemkameraet. Men variationsmulighederne med et kompaktkamera er ikke så store, og den generelle billedkvalitet er ikke helt oppe at ringe.

Et systemkamera er kompakt, men generelt lidt større end et kompaktkamera. Forskellen er dog ikke særlig markant, og det lidt fyldigere format har den fordel, at du får bedre greb om kameraet.

Se også:  7 stærke råd før du køber digitalt kamera

Billedsensoren får samtidig mere plads i systemkameraet. Det giver bedre generel billedkvalitet og mulighed for højere ISO-værdier (gode billeder under ringe lysforhold). Der er mange argumenter for systemkameraet, og derfor bør du have det med i dine overvejelser, næste gang du køber digitalt fotokamera.

[pt id=’2020444′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Klik på billedet for at forstørre.”‘]

Klik på billedet for at forstørre.

Digitale systemkameraer har normalt ikke en analog søger. I stedet ser du motivet på en LCD-skærm på bagsiden af kamerahuset præcis som ved kompaktkameraer. Jo højere opløsning denne søgerskærm har målt i billedpunkter, des skarpere er billedet. Så det er en klar kvalitetstest på kameraet.

For eksempel har de Sony- og Nikon-kameraer, som er med i testen på de næste sider, en 3” skærm med over 900.000 billedpunkter. Normalt har søgerskærme i denne størrelse på billigere kameraer under det halve antal billedpunkter.

Mange navne for samme ting

Systemkamera, spejlløst kamera eller søgerkamera – det er de betegnelser, du kan møde for det samme. Den nye kameratype med udskifteligt objektiv har mange navne. Systemkamera synes dog at dominere i producenters og butikkers markedsføringsmateriale.


TAGS
Digitalkamera
spejlløst kamera
systemkamera
søgerkamera
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S