Home » Bilen » Få styr på TV-teknikken
Få styr på TV-teknikken

Få styr på TV-teknikken

Share

Er du nysgerrig på hvad fremtiden for TV-teknologi bringer, og en smule forvirret over de mange nye betegnelser, så læs med her …

Større og smallere:Alle tegn i sol og måne tyder på, at både topmodeller og mainstream-tv‘er forbliver smalle, men vokser i skærmstørrelse – fra i dag typisk 40-50” til op imod 75-80”.

Fire gange bedre:Pixel-tætheden øges, og opløsningen bliver konstant bedre. Her i 2013 vil vi se de første 4K-fladskærme (fire gange så høj opløsning som HD) på markedet.

Større hjerner:De nye tv-apparater får endnu kraftigere processorer, som kan håndtere mere krævende input. Udviklingen går så hurtigt, at tv-producenterne må tænke alternativt. Samsung har udgivet et Evolution Kit, en lille boks, som opdaterer firmaets smart-tv fra 2012. Boksen monteres på skærmens bagside, og efter 15-20 sekunder er dit ”gamle” tv up to date med en kraftigere processor.

Se også:  Kompakt full-frame til billigere penge - her er Lumix S5

Mere interaktivitet:Vores tv bliver mere interaktive. Både i forhold til udstyr og til os som brugere. Blandt andet kan nye Samsung-tv’er genkende en ”like”-gesture, altså en tommelfinger opad, hvis vi gennem en filmtjeneste vil anbefale en film til andre.

Multiroom: En ny, fiks funktion, som trådløst sender tv- og videoindhold rundt mellem flere tv’er, og som kan dele indhold med hjemmets smartphones og tablets.

Smart-tv: Generationen af interaktive, internetforbundne tv’er, der styres via en menu eller indgangsportal. Herfra har du overblik over dit tv’s programmer, funktioner og apps. Mulighederne kan også opnås ved hjælp af en Blu-ray-afspiller. Hos Samsung hedder menuen eller portalen Smart Hub. Hos Philips, Panasonic og Sony hedder styringsmenuerne henholdsvis Smart TV, Smart Viera og internet-TV.

Se også:  Samsung løfter sløret for nye tv'er med solenergi og Neo QLED-teknologi

Twin-tuner: Betegner to tunere i samme tv-apparat. Du kan ved hjælp af en dobbelt HD-tuner indbygget i tv’et optage og se tv på samme tid. Og du kan streame og dele indhold såsom lyd og billede trådløst med andre tv’er og enheder samt se to tv-programmer side om side på samme skærm. Vær opmærksom på, at visse tunere kan have begrænsninger, når det gælder optagelse af krypterede kanaler.

4K:Kaldes også UHD, som er forkortelsen af Ultra High Definition. Med 4K bliver opløsningen eller rettere antallet af pixels på din fladskærm omtrent fire gange så høj, som den HD-opløsning, mange fladskærme har i dag. Det vil sige, at et UHD-tv modsat det ”normale” Full HD-tv’s 1080p, har 3840 x 2160 pixels, i kort form: 2160p.


TAGS
fjernsyn
Panasonic
Philips
skærm
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S