Home » Software » Få styr på proceslinjen
Få styr på proceslinjen

Få styr på proceslinjen

Share

Proceslinjen i Windows 7 kan meget mere, end du er vant til. Således kan du fastgøre de programmer, du oftest bruger, og du har meget lettere ved at få fat i de dokumenter, du arbejder med i øjeblikket.

Proceslinjen i Windows 7 giver en lille forsmag på, hvad der venter os i den kommende 8’er, når det gælder en mere alsidig anvendelse af ikoner.

I forhold til tidligere versioner er de lange knapper med programnavn på skiftet ud med nogle mindre, mere kvadratiske programknapper, der kun indeholder programikonet for det program, de repræsenterer.

Muligheden for at fastgøre programmer til proceslinjen, så den ikke kun viser de kørende programmer, men også fungerer som en altid nærværende genvejsliste er dog nok, sammen med de nye jumplister, den mest geniale nyskabelse.

Jumplister er en form for genvejsmenu, der relaterer til det enkelte program. Listen indeholder ud over genveje til de seneste dokumenter også genveje til de mest anvendte funktioner i programmet. Så du kan f.eks. afspille de seneste numre af din yndlingsmusik eller genoptage afspilningen af den seneste afspilningsliste i Windows Media Player, helt uden at skulle åbne programmet først.

Se også:  Farvel til Windows 7: Nu er det slut med opdateringer

Nye og gamle tilpasningsmuligheder

Men ud over at kunne en række nye tricks til håndtering af programmer på comptueren, så har du også fået en række nye muligheder for at tilpasse udseendet af Proceslinjen.

Du kan naturligvis stadig flytte den til andre steder end i bunden af Skrivebordet, ligesom du kan vælge at skjule Proceslinjen, når du ikke bruger den. Og ligesom tidligere kan du gøre den højere og dermed have flere programknapper og genveje på Proceslinjen.

[pt id=’2017358′ size=’large’ link=’file’]

 

Kortere vej til programmerne

Netop muligheden for at fastgøre genveje til Proceslinjen gør det faktisk interessant at gøre Proceslinjen højere. Derved behøver du ikke forbi Start-menuen for at åbne et program, eller minimere de åbne vinduer på Skrivebordet for at kunne klikke på en genvej til et program der ligger på Skrivebordet.

Se også:  Før, under og efter ferie: Den store sommerguide

Ligger genvejen på Proceslinjen, er den nemlig meget hurtigere at komme til. Og da du selv kan bestemme, hvilken rækkefølge programikonerne står i på Proceslinjen, og da du samtidig har en tastaturgenvej til de første 10 programmer på Proceslinjen, er det superlet at åbne et program du har brug for i en fart.

Bare hold Windows-tasten nede, og tryk på den af taltasterne, der passer til programikonets placering på Proceslinjen, så åbnes programmet. Er Outlook f.eks. dit tredje programikon på Proceslinjen, skal du bare trykke Windows-tasten +3-tasten på tastaturet for at åbne programmet!

Proceslinjen på din Windows 7-computer kan gøres meget mere personlig end du er vant til fra tidligere versioner.

[pt id=’2017359′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1 Flyt ProceslinjenHøjreklik på Proceslinjen og vælg Egenskaber for at tilpasse dens udseende og placering. På Proceslinje-fanen finder du indstillinger til at skjule låse og bruge små ikoner. Klikker du på Placering af proceslinjen på skærmen-knappen kan du flytte den til et af de andre kanter af Skrivebordet.”‘]

1 Flyt ProceslinjenHøjreklik på Proceslinjen, og vælg Egenskaber for at tilpasse dens udseende og placering. På Proceslinje-fanen finder du indstillinger til at skjule, låse og bruge små ikoner. Klikker du på Placering af proceslinjen på skærmen-knappen, kan du flytte den til et af de andre kanter af Skrivebordet.

[pt id=’2017360′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2 Gør ikonerne mindreSynes du Proceslinjen fylder for meget eller at der er for lidt plads til dine programknapper kan du vælge at markere Brug små ikoner-feltet. Så bliver programknapperne mindre og Proceslinjen lavere. Vil du have plads til flere så træk Proceslinjen højere ved at trække i overkanten af den med musen.”‘]

2 Gør ikonerne mindreSynes du Proceslinjen fylder for meget, eller at der er for lidt plads til dine programknapper, kan du vælge at markere Brug små ikoner-feltet. Så bliver programknapperne mindre, og Proceslinjen lavere. Vil du have plads til flere, så træk Proceslinjen højere ved at trække i overkanten af den med musen.

[pt id=’2017361′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3 Fastgør genveje til ProceslinjenSom noget helt nyt kan du fastgøre genveje til dine mest anvendte programmer til Proceslinjen. Bare højreklik på programmet i Start-menuen og vælg Fastgør til Proceslinje i genvejsmenuen. Du kan kende programgenveje på at de ikke har en ramme om programknappen i modsætning til kørende programmer der har ramme om knappen.”‘]

3 Fastgør genveje til ProceslinjenSom noget helt nyt kan du fastgøre genveje til dine mest anvendte programmer til Proceslinjen. Bare højreklik på programmet i Start-menuen, og vælg Fastgør til Proceslinje i genvejsmenuen. Du kan kende programgenveje på, at de ikke har en ramme om programknappen i modsætning til kørende programmer, der har ramme om knappen.

[pt id=’2017362′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4 Få de gammeldags knapper tilbageSynes du at de nye tekstløse programknapper er lidt for ungdommeligt til dig (de fylder ellers mindre) så kan du let få de gammeldags programknapper tilbage ved at klikke på Knapper på proceslinjen-knappen og vælge Kombiner når proceslinjen er fuld. Så vises der programnavn på alle dine kørende programmer men ikke på genvejsknapperne.”‘]

4 Få de gammeldags knapper tilbageSynes du, at de nye, tekstløse programknapper er lidt for ungdommeligt til dig (de fylder ellers mindre), så kan du let få de gammeldags programknapper tilbage ved at klikke på Knapper på proceslinjen-knappen og vælge Kombiner, når proceslinjen er fuld. Så vises der programnavn på alle dine kørende programmer, men ikke på genvejsknapperne.

Proceslinjen på din Windows 7-computer behøver bestemt ikke at ligne alle andres.

[pt id=’2017363′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”5 Tilføj værktøjslinjerDu kan tilføje forskellige mere eller mindre praktiske værktøjslinjer til Proceslinjen ved at højreklikke på den og vælge Værktøjslinjer og derefter en af de værktøjslinjer der er tilgængelige i undermenuen. En praktisk værktøjslinje er Adresse der indsætter en adresselinje hvor du kan skrive internetadresser eller stier til mapper på computeren der så åbnes.”‘]

5 Tilføj værktøjslinjerDu kan tilføje forskellige, mere eller mindre praktiske, værktøjslinjer til Proceslinjen ved at højreklikke på den og vælge Værktøjslinjer og derefter en af de værktøjslinjer der er tilgængelige i undermenuen. En praktisk værktøjslinje er Adresse, der indsætter en adresselinje, hvor du kan skrive internetadresser eller stier til mapper på computeren, der så åbnes.

[pt id=’2017364′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”6 Hvor er de inaktive meddelelsesikoner?Synes du at meddelelsesområdet er lidt tomt og kan du ikke helt finde ud af hvor alle de inaktive meddelelsesikoner er forsvundet hen så tag og klik på den lille opadrettede pil helt til venstre i meddelelsesområdet. Så dukker de inaktive ikoner op som en jumpliste. Vil du se status eller tilgå ikonernes genvejsmenu holder du bare musen hen over dem i jumplisten.”‘]

6 Hvor er de inaktive meddelelsesikoner?Synes du at meddelelsesområdet er lidt tomt, og kan du ikke helt finde ud af, hvor alle de inaktive meddelelsesikoner er forsvundet hen, så tag og klik på den lille opadrettede pil helt til venstre i meddelelsesområdet. Så dukker de inaktive ikoner op som en jumpliste. Vil du se status, eller tilgå ikonernes genvejsmenu, holder du bare musen hen over dem i jumplisten.

[pt id=’2017365′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”7 Styr på meddelelserneVil du gerne have vist nogle bestemte meddelelses-ikoner eller skrue lidt ned eller op for meddelelsesfrekvensen for bestemte meddelelsesikoner så klikker du på Tilpas-linket nederst i Meddelelsesområde-jumplisten. Her kan du også slå visningen til eller fra for de traditionelle systemikoner for strømstyring netværk og lydstyrke.”‘]

7 Styr på meddelelserneVil du gerne have vist nogle bestemte meddelelses-ikoner eller skrue lidt ned eller op for meddelelsesfrekvensen for bestemte meddelelsesikoner, så klikker du på Tilpas-linket nederst i Meddelelsesområde-jumplisten. Her kan du også slå visningen til eller fra for de traditionelle systemikoner for strømstyring, netværk og lydstyrke.

[pt id=’2017366′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”8 Skjul ProceslinjenArbejder du på en skærm med meget lav opløsning f.eks. en netbook eller har du simpelthen bare brug for al skærmpladsen til dine programmer kan du vælge at skjule Proceslinjen ved at højreklikke et tomt sted på den vælge Egenskaber i genvejsmenuen og markere Skjul proceslinjen automatisk-feltet på Proceslinje-fanen i Egenskaber-dialogboksen. “‘]

8 Skjul ProceslinjenArbejder du på en skærm med meget lav opløsning, f.eks. en netbook, eller har du simpelthen bare brug for al skærmpladsen til dine programmer, kan du vælge at skjule Proceslinjen ved at højreklikke et tomt sted på den, vælge Egenskaber i genvejsmenuen og markere Skjul proceslinjen automatisk-feltet på Proceslinje-fanen i Egenskaber-dialogboksen.


TAGS
Guide
Microsoft
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S