Home » Andet » Få styr på kablerne
Få styr på kablerne

Få styr på kablerne

Share

Kabler kan blive til en øjebæ og et uoverskueligt roderi. Så hvordan er det lige, man undgår det? Vi gør det billigt

Du slipper ikke for kabler. I det mindste ikke til strømmen. Desværre ikke. Og jo flere apparater du har, des mere flyder det med kabler og ledninger under borde, oven på borde, langs paneler eller endda hen ad gulvet, så man risikerer at falde i dem.

De fleste af os bliver fra tid til anden fortvivlede over, hvad man dog skal gøre for at få orden på det grimme roderi – der for øvrigt fungerer perfekt som støvsamler. Her kigger vi på en række af de metoder, du kan gribe til for at får styr på virvaret.

De er enten gratis eller billige og handler ikke om at sømme noget fast på væggen eller løsninger i den stil, hvor du ikke uden videre kan flytte hele herligheden igen.

[pt id=’2020136′ size=’large’ link=’file’]

 

Rørskål

Det er slet ikke nogen skål, men den form for isolering, som man bruger til vandrør. Hullet i rørskålen kan være alt fra 12 mm og op til typisk 76 mm.

Kabelhjælper

De fleste kabelholdere af spiraltypen leveres med en kabelhjælper – Cable Widget, kaldes den ofte – som holder kablerne sammen, mens du trækker dem ind i holderen.

Arkiveringsæske

Enhver æske med låg, som er solid nok til, at man kan bore huller i den, og som kan bære vægten af et stik.

1 Roderiet

Det her et foto af, hvordan der ser ud bag på redaktionens computere. På magisk vis er det lykkedes kablerne helt af sig selv at blive til knuder. Og så er det ikke nemt at finde det kabel, man skal have skiftet. Lav en ikke-permanent løsning, så den nemt kan fjernes igen.

[pt id=’2020138′ size=’large’ link=’file’]

 

2 En toiletrulle, ganske enkelt …

Du kan holde kablerne skilt fra hinanden med en toiletrulle. Få kablerne viklet ud og skub hvert kabel gennem sin rulle. En til lyden, en til internet, en til strømmen osv. Sæt et klistermærke på rullen. Paprullen må af sikkerhedsgrunde ikke placeres nær en strømkilde eller en stikkontakt.

[pt id=’2020139′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Når kabler skal gemmes

Pappet fra brugte køkkenruller er perfekt, når du vil gemme kabler til senere brug. Rul kablet rigtig sammen – du finder masser af hjælpevideoer på internet. Saml kablerne med en stærk elastik eller med tape i begge ender og læg dem ned i rullen. Sæt mærker på hver rulle.

[pt id=’2020140′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Spiralformet kabelordner

En af de løsninger, du kan overveje at købe, er en kabelordner lavet som en spiral. Den typiske pris for 2,5 meter er omkring 100 kroner. Den viste hedder CableTidy, men der findes mange andre mærker. Spiralkablerne kan klippes til i længden, og de får virkelig reduceret kabelrodet.

[pt id=’2020141′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Gør klar

For at få kablerne lagt rigtigt ind i en kabelholder med spiral skal du starte med at trække alle kablerne ud af stikkontakter og indgange. Få dem viklet ud af hinanden, linet op ved siden af hinanden og hold dem i én hånd. Så er det nemt at få kablerne skubbet ind i spiralholderen.

[pt id=’2020143′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Nemmere gjort

Nogle kabelholdere leveres med en anordning, der gør det nemmere at få et langt, slangende kabel på plads. Ikke nogen dum idé, hvis du har mange tommelfingre. Her er det en stor clips, som kan skubbe kablet på plads i et snuptag, så du undgår lysten til edder og forbandelser.

[pt id=’2020144′ size=’large’ link=’file’]

 

7 En blød løsning

Hvis du ikke bryder dig om spiralkabelordnerens udseende, kan du overveje at bruge skumrør af den type, som man anvender til at isolere vandrør med i kældre. Disse rørskåle fås i ethvert byggemarked og koster ganske lidt, ca. 20 kroner for 2 meter. De fås i flere hvide, grå og sorte toner.

[pt id=’2020145′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Kabler gennem slids

Nogle rørskåle har en slids hele vejen på langs, så de nemt kan skubbes ned over rør. Slidsen gør det også nemt at få kablerne på plads. Hvis der ingen slids er, kan du forholdsvis nemt med en hobbykniv eller lignende selv trække en slids på langs af rørskålen.

[pt id=’2020146′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Her er brug for et mærke

Hvis du kigger på dette kabelrod, er det et rodsammen, som du ikke på et øjeblik kan danne dig et overblik over. Her trænger til mærker. Sæt klistermærker på hvert kabel, så du ved, hvad der bruges til hvad. Du kan også sætte mærke på stikkene. Ikke højteknologi, men meget praktisk.

[pt id=’2020147′ size=’large’ link=’file’]

 

10 Ah, orden!

Man får ro i sjælen, når der er orden på kablerne. Vi har anvist tre veje. Den simpleste og billigste er toiletruller. De krøller med tiden, men så kan de bare udskiftes. Du kan gå et skridt videre og bruge isoleringsrørskåle. Eller du kan købe de prisrimelige spiralkabelordnere.

[pt id=’2020148′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
kabelrod
kabelskjuler
spiral
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S