Få styr på de skarpe formater

Få styr på de skarpe formater

Share

HD, Ultra HD, SUHD og 4K – forvirret over hvad det alt sammen står for? Så læs med her … 

Er du også godt og grundigt forvirret, så giver vi dig her en guide til alle de nye superformater, som du møder, når du
i dag køber tv  

Der sker en masse med tv’et i disse år. Skærmene bliver større, kabinetterne smallere, tv’et kommer på nettet, og der kommer nye funktioner, for eksempel muligheden for at streame. Det er alt sammen godt. Men samtidig bombarderes vi forbrugere med nye begreber og forkortelser, som det kan være svært at finde rundt i.

Se også:  Sony KDL-WD653 [TEST]: Perfekt til sommerhuset

Når det handler om skærmenes skarphed, er det forkortelser som HD, Ultra HD, SUHD og 4K, og netop her kan man nemt gå galt i byen, for ofte dækker flere begreber de samme specifikationer, og nogle af forkortelserne er vigtigere end andre. Men lad os kigge nærmere på, hvordan du finder en skærm, der er præcis så skarp, som du har behov for.

I de gode, gamle billedrørsdage var skærmopløsningen ikke særlig høj i forhold til nutidens normer. Men det var ikke noget problem, for skærmene var ikke særlig store. Da der kom flade og større skærme, blev det hidtidige format, ofte kaldet SD, afløst af HD og full HD-formaterne. Nu blev billedets skarphed bestemt af, hvor mange billedpunkter – pixel – der var på en skærm, og hvor tæt de sad. HD-formatet har 1280 x 720 pixel (bredde x højde). Full HD er på 1920 x 1080 pixel.

Se også:  Ny nano-teknologi i LGs tv'er
Del denne