Home » Styresystem » Få styr på barnets computerbrug
Få styr på barnets computerbrug

Få styr på barnets computerbrug

Share

Windows 8 har en velfungerende funktion kaldet Familiesikkerhed. Den hjælper forældre med at kontrollere ungernes computervaner. Datatid TechLife viser dig her hvordan

Windows 8 har et nyttigt sæt forældresikringer, som skærmer dine børn mod alt det upassende indhold, som ligger rundt omkring på internettet. De kan også forhindre, at børnene ikke downloader malware og andre ubehageligheder.

Funktionen kan sættes op, så den definerer, hvornår børnene kan bruge pc’en, hvilke programmer de kan bruge, hvilke spil de kan spille og hvilken slags hjemmesider, de kan besøge.

Før du opretter en børne-sikring, skal du være sikker på, at du har en kodeordsbeskyttet administratorkonto, så dine børn ikke bare kan logge ind med ubegrænset adgang og slukke for forældrekontrollen.

Se også:  En rejse tilbage til MSX-computerne

Du skal også oprette særskilte standardkonti for alle dine børn, så du kan sætte forskellige begrænsninger på for hvert af dem.

Gå til Kontrolpanel > Brugerkonti og Familiesikkerhed for at se alle indstillinger for administration af brugerkonti. Klik på ”Familiesikkerhed” for at se en liste over de konti, som kan sættes op med Familiesikkerhed. Windows formaner dig om at oprette en kode til administratorkontoen. Du kan også tilføje en ny børnekonto.

[pt id=’2034429′ size=’large’ link=’file’]

 

Aktiver forældrekontrollen ved at vælge et barns konto og åbne brugerindstillingerne. Under “Familiesikkerhed” kan du slå sikkerheden og “Aktivitetsrapporteringen” til, så der indsamles detaljerede rapporter om dit barns computerbrug. Familiesikkerhed er nu aktiveret med standardindstillingerne.

[pt id=’2034431′ size=’large’ link=’file’]

 

For at begrænse adgangen til pc’en, skal du klikke på ”Tidsbegrænsninger”. Du får nu to muligheder. Klik på ”Angiv tilladt tidsforbrug” for at begrænse antallet af timer og minutter, dit barn dagligt må bruge computeren. Indstil restriktionerne for flere dage.

[pt id=’2034430′ size=’large’ link=’file’]

 

Med funktionen “Spærringsperiode” kan du definere de timer på dagen, hvor dit barn kan bruge computeren. De er vist i et gitter, hvor hver firkant indeholder to halve timer. Klik for at gøre firkanterne blå og dermed blokere adgangen.

[pt id=’2034432′ size=’large’ link=’file’]

 

For at blokere hjemmesider skal du klikke på Brugerindstillinger > Webfiltrering. Vælg tilladte hjemmesider, og vælg ”Angiv niveau for webfiltrering” for at åbne vinduet “Webbegrænsninger”. Her kan du vælge at blokere sites bredt baseret på deres type.

[pt id=’2034433′ size=’large’ link=’file’]

 

Gå tilbage til Brugerindstillinger og klik på ”Begrænsninger for skrivebordsapps”. Vælg mulighed nummer to. Siden viser nu alle installerede programmer. Sæt kryds i feltet ved siden af en post for at gøre det muligt for brugeren at få adgang. Alt, som ikke er valgt, bliver blokeret.

[pt id=’2034434′ size=’large’ link=’file’]

 

Tilbage i “Brugerindstillinger” begrænser du adgangen til voksenspil under ”Begrænsninger for spil- og Windows Store-apps”. Vælg mulighed nummer to for at definere, hvad barnet må åbne. Klik på ”Angiv klassifikationer for spil og Windows Store” og se en liste over spilklassifikationer. Dit barn kan kun åbne spil til den alder, ­du vælger.

[pt id=’2034435′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu er dine børn ikke i stand til at logge ind i løbet af et blokeret tidsinterval. De kan heller ikke køre blokerede apps og programmer eller besøge blokerede hjemmesider. Vil du se deres aktivitet, klikker du på ”Vis aktivitetsrapporter” i højre side af vinduet under Brugerindstillinger.

[pt id=’2034436′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Datatid TechLifes bedste tip

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Ordknuser

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
Microsoft
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S