Home » Stationær computer » Få startmenuen tilbage i Windows 8
Få startmenuen tilbage i Windows 8

Få startmenuen tilbage i Windows 8

Share

Mange Windows 8-brugere har skullet vænne sig til, at den klassiske Startmenu røg sig en tur. Du kan ikke få menuen tilbage, men du kan få noget, der ligner. Her er tre simple metoder, som genopliver din Startmenu

Startskærmen er en ny, funktion i Windows 8, og den udfører alle funktionerne fra Startmenuen i Windows 7, Windows Vista og Windows XP. Skærmen er en revolution af Windows, men ikke alle er lige begejstrede. Ifølge Microsoft vil du vænne dig til den inden for et par dage, men er det ikke tilfældet, og har du købt en ny pc med Windows 8, så kan startskærmen være noget af en udfordring.

Vil du have Startmenu tilbage på skrivebordet, så læs videre her. Vi har samlet et par værk-tøjer, som hjælper dig med at oprette din egen Startmenu. Vi har brugt en engelsksproget computer, men processen er den samme på en computer med dansksproget interface.

Først oprettes en mappe med dine yndlingsprogrammer og pinne den til proceslinjen. Du finder programmerne i mapperne C:Program Files (C:Programmer). Mapperne findes under ”Computer” i Windows Stifinder. Højreklik på ikonet for det program, som skal med i din Start-menu, vælg ”Send til” og derefter ”Skrivebord (opret genvej)”.

[pt id=’2026551′ size=’large’ link=’file’]

 

Forrige trin skal gentages for hvert program, som skal med i din Startmenu. Det kan være svært at finde dem i Windows Stifinder, men det er umagen værd. Vælg kun de programmer, du bruger regelmæssigt. På dit skrivebord ser du nu de programgenveje, du har oprettet. Højreklik på selve skrivebordet og klik Ny > Mappe.

[pt id=’2026552′ size=’large’ link=’file’]

 

Kopier genveje over i den nye mappe og giv den et navn som ”Apps”. Flyt mappen til et sted, hvor du ikke sletter den ved et uheld. Du kan oprette en værktøjslinje på proceslinjen. Højreklik på proceslinjen, vælg ”Værktøjslinjer”, og gå til ”Ny værktøjslinje…”.

[pt id=’2026553′ size=’large’ link=’file’]

 

I dialogboksen ”Vælg en mappe” skal du finde din mappe. Hvis du ønsker at flytte knappen rundt, skal du højreklikke på proceslinjen. Fjern markeringen ”Lås proceslinjen“. Klik på markørpilen i højre side af værktøjslinjen for at se programlisten.

[pt id=’2026554′ size=’large’ link=’file’]

 

Det skorter ikke på apps, som kan give dig en Startmenu i Windows 8. En af mulighederne er Start8 (www.stardock.com/products/start8), som giver dig en komplet Windows 7 Startmenu. Den matcher endda den nye grafik. Der er en gratis prøveperiode.

Se også:  Hyggelig fredags-quiz: Hvor meget ved du om apps?
[pt id=’2026555′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du ikke ønsker at betale for en Startmenu, så brug det gratis værktøj ViStart, som du downloader fra internetsiden http://vistart.en.softonic.com.

ViStart blev oprindeligt designet, så man kunne tilføje Windows 7-startmenuen i Windows XP. Under installationen vil ViStart tilbyde at installere ekstra software. Disse ekstra programmer er unødvendige og vil sandsynligvis give rod i dit nye Windows 8. Så dem skal du efter vores mening fravælge.

[pt id=’2026556′ size=’large’ link=’file’]

 

Ellers er der værktøjet Pokki, som du downloader fra www.pokki.com. Med Pokki får du en mere avanceret Startmenu. For eksempel kan du modtage Facebook-opdateringer og beskeder om nye mails direkte i menuen. Tilvalget er frivilligt, og du kan nøjes med at oprette den klassiske Windows 7-startmenu.

[pt id=’2026557′ size=’large’ link=’file’]

 

Du har nu med succes genindført Startmenuen i Windows 8. Menuens genkomst vil sikkert gøre overgangen til Microsofts nye styresystem nemmere. Men glem ikke Startskærmen i Windows 8. Flere og flere fede apps dukker op i Windows Store, og selv om de ikke fungerer som skrivebords-apps, så er de ret brugbare.

[pt id=’2026558′ size=’large’ link=’file’]

 

Proceslinje
Linjen i bunden af skærmen, der har åbne programmer, vinduer og mapper. I Windows 7 og Windows 8 kan du fastgøre programmer permanent til proceslinjen.

Se også:  Nye web-apps angriber de traditionelle apps

Værktøjslinje
De fleste programmer har en værktøjslinje, som indeholder menuer. Disse menuer kaldes oftest Filer, Rediger, Vis og Hjælp.


TAGS
apps
Guide
start menu
Tips og trick
Windows 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S